Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Να αναγνωριστεί η παλαιστινιακή κυβέρνηση

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Με Ερώτησή του ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που τη βδομάδα αυτή συμμετείχε σε αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε την Παλαιστίνη, καλεί το Συμβούλιο να καταδικάσει τις βαρβαρότητες της ισραηλινής κυβέρνησης, και απαιτεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Παλαιστίνης.

Στην παρέμβαση αυτή σημειώνεται: «Το οικονομικό-πολιτικό εμπάργκο, η επέκταση του τείχους του αίσχους κατά μήκος των παλαιστινιακών εδαφών, οι εποικισμοί στην Ιερουσαλήμ, τη Χεβρώνα και άλλες παλαιστινιακές πόλεις και εδάφη, οι εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων, καθώς και η συνεχιζόμενη παραβίαση διεθνών συμβάσεων από την ισραηλινή κυβέρνηση, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, οξύνουν στο έπακρο όλα τα προβλήματα του παλαιστινιακού λαού. Στα παλαιστινιακά εδάφη, δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένοι μισθοί σε 160.000 εργαζόμενους (γιατρούς, καθηγητές κ.ά.) γιατί η κυβέρνηση του Ισραήλ παράνομα παρακρατεί τα έσοδα από τους εισπραχθέντες φόρους του παλαιστινιακού λαού. Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη φυλακή, όπου στοιβάζονται 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, ενήλικες και παιδιά, που λιμοκτονούν. Ο σταθμός της Ράφα στα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ-Παλαιστίνης είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ισραήλ, που αυθαίρετα ρυθμίζει την πρόσβαση εισόδου-εξόδου εργαζομένων και μεταφοράς προϊόντων από και προς τα παλαιστινιακά εδάφη, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Καθημερινά καταρρακώνεται κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, με προκλητικές απαράδεκτες συμπεριφορές, ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και σε κάθε εργαζόμενο ή επισκέπτη στην περιοχή».

Και καταλήγει: Καταδικάζει το Συμβούλιο τις βαρβαρότητες αυτές της ισραηλινής κυβέρνησης; Προτίθενται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Παλαιστίνης;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ