Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Διάταγμα εθνικοποίησης των τηλεπικοινωνιών

ΛΑ ΠΑΣ.--

Η διαδικασία εθνικοποίησης νευραλγικών τομέων της οικονομίας, που ξεκίνησε με τους υδρογονάνθρακες και ακολούθησαν τα ορυχεία, συνεχίζεται με τον τομέα τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, όπως αναφέρει η «Πρένσα Λατίνα».

Το Προεδρικό Διάταγμα θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακτήσει τον έλεγχο μέσω της απόσπασης του πλειοψηφικού πακέτου του 51% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών «Empresa Nacional de Telecomunicaciones» (ENTEL) το οποίο απέκτησε η ιταλική «Telecom» μετά το ξεπούλημά της από την κυβέρνηση του Γκονσάλο Σάντσες ντε Λοσάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το «Τελεσούρ», η κυβέρνηση της Βολιβίας εξήγγειλε ένα ακόμη κοινωνικό πρόγραμμα, το «Στέγη Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιων Εργων Χέρχες Μερκάδο, το πρόγραμμα προβλέπει την ανέγερση 14.543 νέων κατοικιών στο Αλτιπλάνο μέσα στο 2007 και την επισκευή ακόμη 26.000, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει σημαντικό μέρος του πληθυσμού και από αυτό θα επωφεληθούν τουλάχιστον 40.000 Βολιβιανοί. Τέλος, σύμφωνα με τον Μερκάδο, από το πρόγραμμα αυτό θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας μόνο για την ανέγερση των νέων κατοικιών, ενώ περίπου ακόμη 30.000 θα δημιουργηθούν από την επισκευή των υπολοίπων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ