Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εφυγε όπως - όπως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Οι εργατοτεχνίτες χάλασαν τη φιέστα για το νόμο σχετικά με το Μητρώο στη Ζώνη

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης οδεύει προς την έξοδο της αίθουσας, κάτω από τα συνθήματα των εργατοτεχνιτών της Ζώνης
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης οδεύει προς την έξοδο της αίθουσας, κάτω από τα συνθήματα των εργατοτεχνιτών της Ζώνης
Οπως ήρθε έτσι τα ...μάζεψε και έφυγε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αν. Νεράντζης από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Η φιέστα που είχαν στήσει από κοινού χτες το απόγευμα το Επιμελητήριο - δηλαδή οι εργοδότες - με το υπουργείο Ανάπτυξης, για την πανηγυρική παρουσίαση του νομοθετικού εκτρώματος, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Μητρώο Επιχειρήσεων» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δεν τους ...«βγήκε». Μόλις ο υφυπουργός κάθισε στο πάνελ, την αίθουσα κατέκλυσαν οι εργατοτεχνίτες Ζώνης και συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων, αιφνιδιάζοντας τους παρευρισκόμενους και χαλώντας την ωραία ατμόσφαιρα με τα συνθήματά τους.

Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ χαρίζει στους επιχειρηματίες τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, ενώ χτυπά κατακτήσεις δεκαετιών, που έχουν να κάνουν από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μέχρι τους όρους υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Οι εργάτες με την είσοδό τους στην αίθουσα είπαν προς τον υπουργό «τα κουβαρνταλίκια προς τους εργοδότες να τα κάνεις με τα δικά σου λεφτά», ενώ άρχισαν να βροντοφωνάζουν «Δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», ενώ απευθυνόμενοι προς τον υπουργό τού ξεκαθάρισαν ότι «είσαι ανεπιθύμητος στον Πειραιά».

Ο Αν. Νεράντζης, όπως κάθισε στο πάνελ, έτσι σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει λέξη, ενώ κατά την αποχώρησή του άκουσε από το μικρόφωνο τους εργάτες να του λένε ότι «ο νόμος αυτός δε θα περάσει στη Ζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ