Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή

Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων ανακοίνωσε χτες η εργοδοσία

Θορυβημένη από την πρώτη μαζική και συντονισμένη αντίδραση των εργαζομένων σε Νάουσα και Κομοτηνή, η διοίκηση των «Κλωστηρίων Νάουσας» - πλέον ονομάζεται «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ» - προσπαθεί με υποσχέσεις για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων να αναχαιτίσει τις κινητοποιήσεις τους. Συνολικά, περισσότεροι από 850 εργαζόμενοι στα εργοστάσια του ομίλου είναι απλήρωτοι για δύο μήνες.

Από την περασμένη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε Νάουσα και Κομοτηνή προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αποκρούοντας τις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Χτες η διοίκηση ανακοίνωσε εγγράφως ότι η πληρωμή των δεδουλευμένων του Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Μάρτη. Ταυτόχρονα, δείχνει τα δόντια της, προαναγγέλλοντας νέα επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των δεδουλευμένων κάθε μήνα. Οπως λέει, θα γίνεται το αργότερο μέχρι τις 20 του μήνα -έπρεπε να γίνεται έως τις 10 κάθε μήνα - και σε περίπτωση απόκλισής της θα γίνεται... έγκαιρη έγγραφη ανακοίνωση.

Μέσα από συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν πως τα περιθώρια ανοχής εξαντλούνται και έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα, με επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την απεργία στις 29 Μάρτη. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ). Τους καλεί να ενισχύσουν τον αγώνα, ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια και να αμείβονται, να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη βάση των σημερινών αναγκών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση στη Νάουσα(5/7/2009)
Συλλαλητήριο την επόμενη Τετάρτη(19/6/2009)
«Οχι» στα παιχνίδια της εργοδοσίας(17/7/2008)
ΑΤΙΤΛΟ(10/4/2008)
Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους(22/3/2008)
Κλιμακώνεται ο συντονισμένος αγώνας(26/9/2007)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org