Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ
Αυταρχισμός και διώξεις συνδικαλιστών

Με κάθε μέσο, κυβέρνηση και επιχείρηση προσπαθούν να ολοκληρώσουν την ιδιωτικοποίηση που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ

Με έξαρση του αυταρχισμού, με μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών, η Διοίκηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), οι πολιτικοί προϊστάμενοί της (ΥΜΑΘ) και η κυβέρνηση, προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων, ώστε χωρίς αντιδράσεις να ολοκληρώσουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη μετοχοποίηση του Οργανισμού και την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥΑΘ, στις 25 Μάρτη, κατέθεσε μήνυση σε βάρος συνδικαλιστών με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης», επειδή ανάρτησαν πανό που καταγγέλλει την πολιτική της. Αμεσα οι μηχανισμοί έδρασαν. Το ίδιο βράδυ εισέβαλαν στο σπίτι του και συνέλαβαν τον Δ. Καρατζόγλου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ. Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη, προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων που χτες το πρωί πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τελικά χτες το μεσημέρι ο συνδικαλιστής αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγούμενα ορίστηκε σε βάρος του τακτική δικάσιμος.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων, παραβρέθηκαν και χειρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, ο Γιάννης Ζιώγας Νομαρχιακός Σύμβουλος της ΝΑΣ, ο οποίος θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του ΝΣ, ο Σ. Ζαριανόπουλος στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ. Το θέμα προτίθεται να φέρει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Αγάπιος Σαχίνης Σύμβουλος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, όλο το λαό να ξεσηκωθούν ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο, αλλά και στη διαδικασία εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης του πιο πολύτιμου αγαθού, του νερού. Να παλέψουν, για να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από την ΕΥΑΘ και τον Βιολογικό καθαρισμό που λυμαίνονται εδώ και χρόνια την εταιρεία. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στην ΕΥΑΘ. Να προσληφθούν άμεσα με μόνιμη και πλήρη εργασία στην ΕΥΑΘ οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό καθαρισμό. Να σταματήσει οριστικά κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Ο Οργανισμός να περάσει εξ ολοκλήρου στο κράτος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ