Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Παίρνουν θέση στην απεργιακή μάχη

Σύσκεψη συνδικάτων και συλλόγων σπουδαστών το περασμένο Σάββατο

Από τη σύσκεψη του Σαββάτου
Από τη σύσκεψη του Σαββάτου
«Η απάντηση είναι μία: Οσοι περισσότεροι βγουν στην πύλη, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το χαστούκι που θα φάει η εργοδοσία. Πρέπει να αντιπαλέψουμε τον ατομικό φόβο που μας καλλιεργούν...».

Το ερώτημα ήταν, «και πώς θ' απαντήσουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία;», διατυπωμένο μ' όλη τη γνήσια αγωνία ενός νέου που μπαίνει στη βιοπάλη. Ενα μόνο από όσα, το περασμένο Σάββατο, τροφοδότησαν την πλούσια κουβέντα που έγινε με αφορμή σύσκεψη που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ), ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) και μια σειρά ταξικών συνδικάτων, στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού της Αθήνας. Η σύσκεψη αποτέλεσε σταθμό στο κοινό άνοιγμα που οι δύο σύλλογοι και τα ταξικά συνδικάτα έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα σε χώρους κατάρτισης, με σκοπό οι σπουδαστές ν' αποκτήσουν επαφή με τα σωματεία, όταν ήδη η συντριπτική πλειοψηφία δουλεύει σε άθλιες συνθήκες. Γι' αυτό και ο ΣΥΣΠΙΣ και ο ΣΥΣΔΙΕΚ καλούν σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης.

«Αυταπάτες μπαίνουν κι απ' τους διευθυντές των ΙΕΚ. Μας λένε ότι "είστε ανώτεροι απ' τα ΤΕΕ"... Ενώ πολλοί δουλεύουμε ήδη χωρίς ένσημα, με 400 ή 500 ευρώ το μήνα», τόνισε ένας σπουδαστής. «Να δείξουμε στους σπουδαστές ότι πρέπει να 'ρθουν στα σωματεία, να μάθουν τα δικαιώματά τους. Να βάλουμε φραγμό σε σχέδια όπως, π.χ., λένε τώρα να "απελευθερώσουν" το όριο των απολύσεων...», υπογράμμισε ένας συνδικαλιστής απ' τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους.

Η εκδήλωση, στην οποία προβλήθηκε βίντεο από πρόσφατες κινητοποιήσεις των σπουδαστικών συλλόγων, ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org