Τρίτη 15 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάνω από ένας μήνας πέρασε από τις μέρες που η καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν το ένα τέταρτο του νησιού της Σάμου. Καλλιέργειες, δάση και σπίτια έγιναν στάχτη, σε ελάχιστο χρόνο, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να παρατηρεί την καταστροφή. Αμέσως μετά την καταστροφή ήρθε η στιγμή των υποσχέσεων και των «κροκοδείλιων δακρύων» από πλευράς κυβέρνησης.

Εχουν περάσει 20 μέρες από την περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου στις πυρόπληκτες περιοχές της Σάμου, όπου δόθηκαν υποσχέσεις και έγιναν προφορικές εξαγγελίες για «άμεση αποκατάσταση» των ζημιών της πυρκαγιάς.

Σήμερα και ο πλέον καλοπροαίρετος κάτοικος των πυρόπληκτων περιοχών δυσπιστεί, βλέποντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό, πέρα από το επίδομα - ελεημοσύνη των 200.000 δραχμών που πήραν κάποιοι από τους πληγέντες.

Σήμερα ο «Ρ» παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στις πυρόπληκτες περιοχές της Σάμου, όπου από τα λόγια των ίδιων των κατοίκων προκύπτει ότι ουδείς, αρμόδιος ή όχι, γνωρίζει πώς και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η περιβόητη «άμεση αποκατάσταση» που έλεγε συνεχώς η κυβερνητική κουστωδία η οποία επισκέφτηκε πρόσφατα το νησί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ