Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Οξύνεται το πρόβλημα στις εφημερίες

Ενα μήνα μετά το κλείσιμο της εφημερίας λόγω εξάντλησης της γιατρού, οι εφημερεύοντες μειώνονται αντί να αυξηθούν!

Μόνο δύο απ' τις τρεις εφημερίες το μήνα θα μπορεί να εκτελέσει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κορίνθου λόγω έλλειψης γιατρών, με αποτέλεσμα τις μέρες που δε θα εφημερεύει, τα περιστατικά που θα χρειάζονται νοσηλεία να μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ένα μήνα μετά το κλείσιμο της εφημερίας στις 31/1/2007, όταν η γιατρός που εφημέρευε δεν άντεξε να δουλέψει για τρίτη συνεχόμενη εφημερία,αφού θα συμπλήρωνε συνεχόμενη εργασία 70 - 80 ωρών.

Η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κορίνθου,με 15 κρεβάτια, εφημερεύει κάθε μέρα. Στην εφημερία καλύπτει και τα νοσοκομεία του Αργους και του Ναυπλίου που δεν έχουν παιδιατρική κλινική και οι παιδίατροί τους εργάζονται μόνο μέχρι το μεσημέρι στα εξωτερικά ιατρεία. Στο νοσοκομείο Κορίνθου καθημερινά αντιμετωπίζονται 30 - 40 παιδιά, εκ των οποίων τα μισά μετά το μεσημέρι στην εφημερία.

Στην παιδιατρική κλινική δεν καλύφτηκαν ποτέ οι τρεις οργανικές θέσεις. Ετσι, παλιότερα, οι διοικήσεις του νοσοκομείου υποχρέωναν παράτυπαπαιδιάτρους απ' τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) Νεμέας, Λουτρακίου και Κιάτου να κάνουν εφημερίες στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κορίνθου. Μετά τους νόμους του ΠΑΣΟΚ (2001) και της ΝΔ (2005) οι παιδίατροι απ' τα παραπάνω ΚΥ υποχρεώθηκαν και νομότυπα απ' τη Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ προστέθηκε και η εφημερία ενός παιδιάτρου απ' το ΚΥ Ληγουριού- που δεν ανήκει στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Τώρα, όμως, με τη μετάβαση στις 7 - απ' τις 17 - ΔΥΠΕ, με βάση τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, σταμάτησε να έρχεται για εφημερία ο παιδίατρος απ' το ΚΥ Ληγουριού. Ετσι, το πρόγραμμα των εφημεριών της παιδιατρικής κλινικής που καταρτίστηκε έχει πληρότητα γιατρών για ασφαλή εφημερία μόνο για 19 μέρες, ενώ τις υπόλοιπες 12 μέρες η εφημερία θα λειτουργεί απλά σαν εξωτερικά ιατρεία. Εκτός όμως απ' την παιδιατρική κλινική, πρόβλημα με την κάλυψη γιατρών στις εφημερίες αντιμετωπίζει και η παθολογική κλινική, με αποτέλεσμα να πιέζονται γιατροί απ' τα Κέντρα Υγείας να έρχονται για εφημερία στο νοσοκομείο της Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ