Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους στις 14 του Μάρτη

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με περιφερειακές συγκεντρώσεις στην ερχόμενη Τετάρτη, 14 Μάρτη, προχωρούν οι συνταξιούχοι της χώρας, ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης και μετά από απόφαση των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις διοργανώνονται: Στην Αθήνα στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (οι συνταξιούχοι Μακεδονίας - Θράκης). Στη Λάρισα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας). Στην Πρέβεζα στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο (οι συνταξιούχοι της Ηπείρου). Η κινητοποίηση των συνταξιούχων της Πελοποννήσου έχει οριστεί για τις 23 Μάρτη στην Πάτρα.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Κατώτερη σύνταξη για όλα τα ταμεία 1.050 ευρώ. Ειδικότερα για τις ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΟΤΑ η σύνταξη να αντιστοιχεί στο 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να παρέχονται δωρεάν. Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ