Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανέκρινε μαθητές

Ως εν δυνάμει ρουφιάνους αντιμετώπισε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Κυριακόπουλος, ανήλικους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάτρας τους οποίους ανέκρινε στο γραφείο της διευθύντριας, προκειμένου να μάθει αν ένας από τους καθηγητές βρίσκεται στη θέση του ή κάνει κοπάνα.

Σύμφωνα με αναφορά του Συλλόγου Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από «δήθεν» ανώνυμες καταγγελίες, ανέκρινε σε πολύ έντονο ύφος τους μαθητές του καθηγητή για να μάθει ποιες μέρες λείπει.

«Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι παράνομη. Δεν μπορεί να ανακρίνονται τρεις ανήλικοι μαθητές του Γυμνασίου, χωρίς την παρουσία των γονέων τους, αν ο καθηγητής τους έλειπε κάποια μέρα από το σχολείο και μάλιστα με τέτοιο ύφος που τρόμαξαν τα παιδιά και το ανέφεραν στους γονείς τους. Χρόνια τώρα το σχολείο μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για να έχουμε καθηγητές στην ώρα τους, σχολικό κτίριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Αντί να λύσουν οι υπεύθυνοι αυτά τα προβλήματα, μας προσθέτουν κι άλλα», επισημαίνεται στην Αναφορά και απαιτείται να παύσει άμεσα η δίωξη του συγκεκριμένου καθηγητή.

Να σημειωθεί ότι μετά απ' όλα αυτά ο καθηγητής υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Χτες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάτρας προχώρησαν σε κατάληψη απαιτώντας την επιστροφή του καθηγητή, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: «Καταδότες και δοσίλογοι δεν πρόκειται να γίνουμε για κανέναν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ