Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγρια επίθεση με στόχο τη διάλυση της πορείας

Η φωτογραφία είναι μάρτυρας του ποιοι είναι οι πάνοπλοι και ποιους χτύπησαν προσχεδιασμένα στην «παγίδα συλλήψεων», που είχαν στήσει...

Eurokinissi

Η φωτογραφία είναι μάρτυρας του ποιοι είναι οι πάνοπλοι και ποιους χτύπησαν προσχεδιασμένα στην «παγίδα συλλήψεων», που είχαν στήσει...
Ξυλοδαρμοί φοιτητών, εκτεταμένη χρήση χημικών, πυροβολισμός στον αέρα από αστυνομικό και «κλεφτοπόλεμος», δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση ενός ακόμη μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Η αστυνομία στο χτεσινό συλλαλητήριο δε σταμάτησε ούτε στιγμή να κάνει προσπάθειες να χτυπήσει και να διαλύσει τη διαδήλωση. Δεν είναι τυχαίο πως στη διάρκεια της διαδήλωσης τραυματίστηκαν φοιτητές, έγιναν τέσσερις προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, και όλα αυτά σε συνδυασμό με εκτεταμένη χρήση χημικών - στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας. Σε όλα αυτά «χρήσιμη» ήταν η συμβολή των γνωστών - «αγνώστων».

Η πρώτη απόπειρα διάλυσης της πορείας έγινε στην οδό Φιλελλήνων, στο υπουργείο Αιγαίου. Στη διάρκεια του γνωστού «κλεφτοπόλεμου» όπου μια μικρή ομάδα από γνωστούς - «άγνωστους» έσπασε τζάμια του υπουργείου και η αστυνομία «απάντησε» με άγρια επίθεση κατά της πορείας, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας χωρίς διάκριση. Σε αυτό το σημείο, ειδικός φρουρός του υπουργείου Αιγαίου βγήκε από το κτίριο και πυροβόλησε στον αέρα χωρίς να έχει απειληθεί καθόλου ούτε ο ίδιος, ούτε βεβαίως το υπουργείο! Την είδηση επιβεβαίωσε και η Αστυνομία, η οποία ισχυρίζεται πως θα διενεργήσει ΕΔΕ. Προκλητική ανακοίνωση, με την οποία ισχυρίζεται πως απειλήθηκε κατάληψη του υπουργείου εκδόθηκε από το σωματείο των Ειδικών Φρουρών. Είναι ψέμα και το γνωρίζουν.

Χαρακτηριστική του αστυνομικού αυταρχισμού ήταν η περίπτωση του φοιτητή του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Τάσου Βώσσου, ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο: «Οταν έγινε η επίθεση της αστυνομίας με κύκλωσαν τρεις ΜΑΤατζήδες και με κόλλησαν βίαια στον τοίχο, χτυπώντας με στο πρόσωπο και την πλάτη. Τους είπα να με αφήσουν, γιατί αλλού γίνονται τα επεισόδια και άλλοι τα κάνουν, κι εκείνη τη στιγμή ένας απ' τους τρεις μού "απάντησε" με μια ακόμη γροθιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δύο μπροστινά δόντια».

Στη συνέχεια, στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Κυδαθηναίων, δυνάμεις των ΜΑΤ συνέλαβαν δύο φοιτητές. Στο στενό, πίσω από την Αγγλικανική εκκλησία, διμοιρία των ΜΑΤ κρατούσε έναν φοιτητή - σύμφωνα με πληροφορίες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου - συλληφθέντα. Αντιπρόσωποι των φοιτητών και του Φ.Σ. Γεωπονικής, μαζί με καθηγητές, διαμαρτυρήθηκαν στους αστυνομικούς, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Με μόνο «λόγο» τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων, οι αστυνομικοί, εν ψυχρώ, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, στη Λ. Αμαλίας εξελίχθηκε ο γνωστός «κλεφτοπόλεμος», με τους γνωστούς - «αγνώστους», να αναλαμβάνουν, πλέον, το δικό τους ρόλο, στην απόπειρα διάλυσης της πορείας. Παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά που έπεσαν σε όλη την Αμαλίας, και σε μεγάλο μέρος της Πανεπιστημίου, οι φοιτητές συνέχισαν δυναμικά, με συνθήματα και παλμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ