Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9719

«Πελάτες» ΣΕ ΡΟΛΟ ΧΑΦΙΕ των εργαζομένων

Πληρώνονται για να παριστάνουν τους πελάτες. Αποστολή τους, η παρακολούθηση και αξιολόγηση της δουλιάς των υπαλλήλων και η αναφορά στον εργοδότη για να πάρει μέτρα ...συμμόρφωσης των «κακών» εργαζομένων!!!

«Πελάτες» - χαφιέδες, αμειβόμενους από εταιρείες που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, χρησιμοποιεί το κεφάλαιο, με στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να εντατικοποιήσει τη δουλιά. Οι στρατολογημένοι χαφιέδες, που προσποιούνται τους πελάτες, πραγματοποιούν εφόδους σε επιχειρήσεις και «αξιολογούν» τους εργαζόμενους, δίνοντας στη συνέχεια αναφορά στον εργοδότη, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα! Στη χώρα μας, χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας κάνουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταστήματα πολυεθνικών αλυσίδων ηλεκτρικών ειδών και άλλοι.

Το εξοργιστικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ακόμα και τμήματα των πανεπιστημίων λειτουργούν σαν εταιρείες χαφιεδισμού, αφού με το πρόσχημα της «πρακτικής άσκησης» εφοδιάζουν επιχειρήσεις με φοιτητές επιφορτισμένους με το συγκεκριμένο «καθήκον». Η σημερινή αποκάλυψη του «Ρ» έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύμορφη ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ταξική απάντηση των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η θέση μας είναι στο δρόμο μαζί με τα παιδιά μας

Η μάχη για το μεροκάματο από μόνη της δεν αρκεί, τη στιγμή μάλιστα που η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων αποκτά διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα η Παιδεία, που παραδίδεται βορά στους ιδιώτες. Με αυτό το δεδομένο, τα ταξικά συνδικάτα δίνουν το «παρών» στους τόπους δουλιάς, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους συναδέλφους του κλάδου τους, τονίζοντας ότι «η θέση μας είναι στο δρόμο μαζί με τα παιδιά μας»! Περιοδεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έκαναν χτες το πρωί εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων του Πειραιά, ενώ με ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν και την επόμενη βδομάδα.


ΣΕΛ.  9


ΦΑΡΜΑΚΑ
Οι ανατιμήσεις φτάνουν το 95%

Φαρμάκι οι νέες τιμές στα φάρμακα, αποδεικνύουν οι κατάλογοι που δημοσιοποίησε χτες η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  19
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ
Κορυφώνεται η μάχη

Με καθημερινές εξορμήσεις κορυφώνεται η δράση των ταξικών δυνάμεων για τα συλλαλητήρια της Πέμπτης και την απεργία στις 29 του Μάρτη για τις κλαδικές συμβάσεις.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνέχεια κινητοποιήσεων

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της αγροτιάς, που θα κορυφωθούν με την εκδήλωση στο Κιλελέρ στις 18 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  18
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στον τόπο 18χρονος εργάτης

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ