Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Πανεξόρμηση τις μέρες που απομένουν

Στην τελική ευθεία, οι προετοιμασίες των ταξικών συνδικάτων σε όλη τη χώρα

Από την εξόρμηση στο εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού στα Γιάννενα

Πέτροβας Σπύρος

Από την εξόρμηση στο εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού στα Γιάννενα
Με συσκέψεις συνδικάτων και εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία για τα συλλαλητήρια στις 8 και την απεργία των ταξικών δυνάμεων στις 29 του Μάρτη, με αιχμή το ζήτημα των κλαδικών Συμβάσεων. Στην Αθήνα, όπου το συλλαλητήριο ορίστηκε για τις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη με εκπροσώπους 28 σωματίων των ΟΤΑ.

Αποφασίστηκε η ένταση της προσπάθειας για την επιτυχία των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος και συγκεκριμένα του συλλαλητηρίου στις 8 του Μάρτη, της στάσης εργασίας στις 14 και των 24ωρων απεργιών στις 22, αλλά και στις 29 του Μάρτη. Τις επόμενες μέρες, θα οργανωθεί πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, θα συζητηθεί το πλαίσιο του ΠΑΜΕ εμπλουτισμένο με τα ιδιαίτερα αιτήματα του κλάδου. Και οι λογιστές πραγματοποίησαν χτες σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων και της ΕΕΛΠ.

Εντείνονται περιοδείες και εξορμήσεις

Οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων συνεχίζονται σήμερα σε δεκάδες τόπους δουλιάς, ανάμεσά τους και οι παρακάτω: Μετρό Εσταυρωμένου, με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «Ερμής Σεκιούριτι», «Πράκτικερ» (Αιγάλεω), Σιβιτανίδειος, Εργοστάσια Μετάλλου στο Θριάσιο. Επίσης, τις επόμενες μέρες, στις επιχειρήσεις «Κωνσταντακάτος», «ΜΑΚΡΟ» (Νέα Σμύρνη), «Μίντια Μάρκετ» (Περιστέρι), «Μουλτιράμα» (Βουλιαγμένης), «Ατλάντικ» (Νέα Σμύρνη), «ΙΚΕΑ» (αεροδρόμιο), «Πράκτικερ» (Ταύρος), «Λιντλ» (Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια) κ.α.

Να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων καλεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα τους εργαζόμενους του κλάδου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, τους νέους και τις νέες, που βιώνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στην Εγνατία Οδό

Χτες, ολοκληρώθηκε και η περιοδεία των οικοδόμων στα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού στην περιοχή των Ιωαννίνων, από κλιμάκιο συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας και του τοπικού Συνδικάτου. Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Κώστα Χαντζιάρα, βρέθηκε στο Δροσοχώρι, στο Περιστέρι, στη Χρυσοβίτσα, στην Μπαλτούμα και στο Ανήλιο Μετσόβου. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους στις οικοδομικές κατασκευές να δώσουν καθολικό «παρών» στα συλλαλητήρια και στην απεργία στις 8 και στις 29 Μάρτη.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αποτυπώθηκαν πλευρές της αντεργατικής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού (καταπάτηση υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων, ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτη υπερωρία κ.ά.). Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων ανέδειξαν την ανάγκη για παραπέρα ενίσχυση του αγώνα, με απαρχή τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Μάρτη. Η περιοδεία στη Β. Ελλάδα ολοκληρώνεται σήμερα με συγκέντρωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Πάσουλας.

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει μαζί με τα συνδικάτα και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Στο Ηράκλειο, απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο (7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας) πήρε το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στη μάχη για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου για την Κοινωνική Ασφάλιση(2019-11-26 00:00:00.0)
Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελευταία ώρα(2009-03-13 00:00:00.0)
Πικετοφορίες και εξορμήσεις σε γειτονιές και τόπους δουλιάς(2007-10-24 00:00:00.0)
Μαζικά αύριο στα συλλαλητήρια(2007-03-07 00:00:00.0)
Ούτε λεπτό για χάσιμο!(2005-09-03 00:00:00.0)
Απλώνεται παντού το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή(2003-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ