Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που ενισχύονται από τη Δευτέρα σε πανελλαδικό επίπεδο, θα κορυφωθούν στις 18 Μάρτη με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ

Motion Team

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες, με το νέο γύρο κινητοποιήσεων, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και με προοπτική το συντονισμό τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς θα κορυφωθεί με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ στις 18 Μάρτη.

Ενόψει της έναρξης του νέου γύρου των κινητοποιήσεων, πυρετός αγωνιστικής προετοιμασίας επικρατεί σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλία, τα τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες πολλών χωριών της περιοχής, περιμένοντας το σύνθημα εκκίνησης προς τα σημεία των αγωνιστικών ραντεβού που έχουν κλείσει οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που εκφράζονται από την ΠΑΣΥ, ενώ στη Φθιώτιδα, πολλά τρακτέρ αγροτών παραμένουν, για τρίτη συνεχή μέρα, συγκεντρωμένα στο Δομοκό.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί:

  • Μεθαύριο Δευτέρα, 26 Φλεβάρη, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα - τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν σε προκαθορισμένα σημεία των επαρχιών της Αγιάς, του Τυρνάβου, των Φαρσάλων και της Λάρισας και στη συνέχεια η κινητοποίηση θα συντονιστεί σε νομαρχιακό επίπεδο, ενώ αύριο Κυριακή, πραγματοποιείται συγκέντρωση κτηνοτρόφων στους Γόννους στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία, μετά από κάλεσμα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Γόννων Ελασσόνας, Αργυροπουλίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου - στη Λήμνο, (στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στην Ατσική). Στην Κέρκυρα (στις 6 μ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους Λευκίμμης). Οι αγρότες του νησιού θα ξαναβγούν στις 5 Μάρτη (στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο).
  • Την Τρίτη 27 Φλεβάρη στα Τρίκαλα, (στις 12 το μεσημέρι, με παράταξη των τρακτέρ στο Δέλτα Φαρκαδόνας).
  • Στις 28 Φλεβάρη στην Αιτωλοακαρνανία (στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου) και στην Ηλεία (στον κόμβο Φιλοθέης στην είσοδο του Πύργου, στις 11 το πρωί).
  • Την 1η Μάρτη, στην Πρέβεζα (στις 10 π.μ. στο Φόρο).
  • Στις 3 Μάρτη, στη Θεσσαλονίκη, (στις 11 π.μ. στη Χαλκηδόνα).

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδηγεί στο ξεκλήρισμά τους και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών και, ταυτόχρονα, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, η οποία θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και θ' αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού. Προϋπόθεση γι' αυτό αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την κερδοσκοπική ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ