Νέες αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων για τις κλαδικές Συμβάσεις, που κορυφώνονται με την απεργία στις 29 του Μάρτη
Η κεντρική αφίσα των Ομοσπονδιών για το συλλαλητήριο και την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας |
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 8 του Μάρτη ορίστηκε για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Αντίστοιχα, η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 29 του Μάρτη θα γίνει επίσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 11 π.μ. Σήμερα, Παρασκευή, τα συνδικάτα της Αθήνας προγραμματίζουν εξορμήσεις σε τόπους δουλιάς, όπως στη «Βάκενχουτ» και στην «ICAP». Την επόμενη βδομάδα, στις επιχειρήσεις «Τελεπερφόμανς», «Μέλλον», «Μούλτι Κολέξιον», «Δέλτα Σίγκιουλαρ», «Ερμής Σεκιούριτι» και «Πλαίσιο» (Μεταμόρφωση).
Με όπλο την πρώτη θέση, που τους έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της πειραιώτικης περιφέρειας στο Εργατικό Κέντρο, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά μπαίνουν δυναμικά στη μάχη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 8 του Μάρτη και της απεργίας στις 29 του ίδιου μήνα. Οπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ που έγινε χτες το απόγευμα, δεν πρέπει να μείνει τόπος δουλιάς που να μην «εισβάλει» το αγωνιστικό μήνυμα. Το συλλαλητήριο στις 8 του Μάρτη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την καταδίκη της στάσης των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οι οποίες, ενάντια στη θέληση των εργαζομένων, προσπαθούν να αποκλείσουν από τη θέση του προέδρου του ΕΚΠ τις ταξικές δυνάμεις της ΔΕΣΚ.
Αποφασίστηκε ακόμα να επιδιωχτούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλιάς, να εκδοθούν ανακοινώσεις από κάθε σωματείο και από τις αγωνιστικές παρατάξεις, ενώ οι περιοδείες και οι εξορμήσεις να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο με συζήτηση εργάτη τον εργάτη.
Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προγραμματίζει πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 27 του Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σε σύσκεψη καλεί συνδικαλιστές και συνδικάτα και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ την Τρίτη 27 του Φλεβάρη (Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.).
Συλλαλητήριο στις 8 του Μάρτη στη Νάουσα και προκήρυξη απεργίας στις 29 του Μάρτη αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Στο ψήφισμα που εξέδωσε, ξεκαθαρίζει πως η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η πολιτική που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είναι εχθρική για το σύνολο των εργαζομένων. Δηλώνει καθαρά πως δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, ούτε πίστωσης χρόνου, αφού κάθε μέρα που περνά οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης δυναμώνουν την επίθεση και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τους κάνει πλάτες. Γι' αυτό -σημειώνει - απαιτείται δυνάμωμα της μαζικής πάλης με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις και τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, για τις 8 του Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Λαού στην Αμφισσα, ενώ κήρυξε και απεργία για τις 29/3. Στην Εύβοια, απεργιακές αποφάσεις έχει ήδη πάρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, που καλεί και στο συλλαλητήριο στις 8/3 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, στις 6.30 μ.μ. Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί στο συλλαλητήριο στα φανάρια της Νεάπολης (Χαλκίδα) στις 8/3, 6.30 μ.μ.