Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μονόδρομος ο αγώνας με το λαό της πόλης

Μαζική ανοιχτή συγκέντρωση χτες, νέα κινητοποίηση σήμερα για τα οικονομικά του δήμου

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση
Ο δρόμος της διεκδίκησης είναι μονόδρομος και όλοι μαζί, δήμος, εργαζόμενοι και κάτοικοι ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε αποτελεσματικές λύσεις από την κυβέρνηση για να βγει από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Νίκαιας. Με αυτά τα λόγια, ο Στέλιος Μπενετάτος, μιλώντας χτες βράδυ στη μαζική ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμος στην πλατεία Αγίου Νικολάου, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών στις 12 το μεσημέρι. Το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, τόνισε, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και η πολιτεία που τα δημιούργησε οφείλει να δώσει λύσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα μηνιαία έσοδα από τα Δημοτικά Τέλη και από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους είναι λιγότερα από 1 εκατ. ευρώ και οι μηνιαίες υποχρεώσεις μόνο για τη μισθοδοσία των εργαζομένων είναι περίπου 1.600.000 ευρώ. Η μηνιαία τακτική κρατική επιχορήγηση είναι 876.966 ευρώ στα οποία γίνεται παρακράτηση 302.439 ευρώ για τόκους δανείων και 97.677 ευρώ για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά. Στα ταμεία φτάνουν δηλαδή μόνο 377.000 ευρώ και στο εξής θα μειωθεί κατά 165.000 ευρώ μηνιαίως, αφού λήγει το πάγωμα στα τοκοχρεολύσια που είχε πετύχει για δύο χρόνια η δημοτική αρχή. Παράλληλα, η κρατική επιχορήγηση υπολείπεται κατά πολύ από τα έξοδα του δήμου για τα γήπεδα, τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία κλπ., ενώ η σημερινή δημοτική αρχή για 5η συνεχή χρονιά δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη.

Για την αντιμετώπιση του σημερινού αδιεξόδου, η δημοτική αρχή διεκδικεί το διπλασιασμό των εσόδων της ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων, καμία νέα φορολογική αρμοδιότητα και καμιά αρμοδιότητα χωρίς τα αντίστοιχα κονδύλια (τα οποία βεβαίως όλα απαιτείται να αναπροσαρμοστούν), μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με εξασφάλιση της μισθοδοσίας από τους ΚΑΠ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ