Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Διαδηλώνουν για την Παιδεία των αναγκών τους

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το αγωνιστικό ραντεβού για την Αθήνα. Την ίδια ώρα, στο Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις

Ξανά στους δρόμους σήμερα. Δυναμικά, μαζικά, αποφασιστικά. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και της νεολαίας. Για να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να μην κατατεθεί ο νέος νόμος -πλαίσιο.

Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς, εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται πάλι σήμερα και πορεύονται ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ οι μαθητές και οι γονείς έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους γονείς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ), σημειώνοντας ότι «το δημόσιο σχολείο γίνεται καθημερινός στόχος κερδοσκοπίας των διαφόρων συμφερόντων».

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των σπουδών τους, φοιτητές και σπουδαστές ανανεώνουν τις αγωνιστικές τους αποφάσεις, προχωρούν σε νέες καταλήψεις των σχολών τους, διοργανώνουν πολύμορφες καθημερινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Με βάση και τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις, 29 φοιτητικοί και 8 σπουδαστικοί σύλλογοι στην Αθήνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα, μετά το συλλαλητήριο προχωρούν σε συναντήσεις συντονισμού, ενώ ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους για το Σάββατο, 3 Φλεβάρη, κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων. Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στη Φιλοσοφική Σχολή, οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν συναυλία με γνωστά συγκροτήματα.

Προσπάθεια μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο κάνουν και οι μαθητές. Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει η ΟΛΜΕ (τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας), η ΔΟΕ (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας) και η ΠΟΣΔΕΠ, η οποία σήμερα ξεκινάει τριήμερη πανελλαδική απεργία.

Σε άλλες πόλεις

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 12 μ., στο Πολυτεχνείο έχει οριστεί στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, 32 φοιτητικοί και οι 6 σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τον αγώνα με συνέχεια των καταλήψεων κι άλλες πολύμορφες δραστηριότητες μέσα κι έξω από τις σχολές. Δεκαοκτώ πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, επιβεβαίωσαν τη συμπαράταξή τους στον αγώνα για την Παιδεία σε σύσκεψη που διοργάνωσαν χτες φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ). Την Πρυτανεία του ΑΠΘ κατέλαβαν χτες το πρωί οι φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ ο σύλλογος της ΣΤΕΦ Σερρών απέκλεισε συμβολικά τη διέλευση τρένου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης μοιράζοντας προκηρύξεις.

Συλλαλητήρια προγραμματίζονται σήμερα σε: Πάτρα, 6.30 μ.μ. στο παράρτημα του Πανεπιστημίου, Γιάννενα, 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία, Λάρισα, 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, Βόλο, 12 το μεσημέρι στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου, Καρδίτσα, 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, Καβάλα, 12 το μεσημέρι στους κήπους, Κομοτηνή, 12 το μεσημέρι στην πλατεία, Ξάνθη, 11 π.μ. στο Πολυτεχνείο, Κοζάνη, 12 το μεσημέρι στην πλατεία, Φλώρινα, 1 μ.μ. στην πλατεία, Σέρρες, 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο, 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, Χανιά, 6 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Ρέθυμνο, 6 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, χτες το απόγευμα, φοιτητές προχώρησαν σε δυναμικές παρεμβάσεις στα λιμάνια με συμβολικό αποκλεισμό στους καταπέλτες των πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ