Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Διαμαρτύρονται για τα χαράτσια της ΔΕΗ

Τη Δευτέρα θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Motion Team

Με αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγάκια, πάνω στα οποία είχαν υψώσει μαύρες σημαίες, συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης οι αγρότες της Χαλκιδικής και διαμαρτυρήθηκαν για τις ανατιμολογήσεις και τα πρόστιμα που τους επέβαλε η ΔΕΗ. Κάλεσαν την πολιτεία να παρέμβει, δηλώνοντας ότι με μονομερή ανατιμολόγηση, που έκανε η ΔΕΗ σε καταναλώσεις από το 1999 μέχρι το 2003, τους ζητά να πληρωθούν οι υπερβάσεις στην κατανάλωση με βάση το οικιακό και όχι με το φθηνό αγροτικό τιμολόγιο.

Επιτροπή αγροτών, που συνοδεύονταν από το βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη, συναντήθηκαν με τον ΓΓ του υπουργείου, από τον οποίο ζήτησαν να τους δεχτεί σε ακρόαση ο υπουργός την προσεχή Τρίτη, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οπως ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής, το ρεύμα που καταναλώθηκε τα έτη 1999 μέχρι 2003 για αγροτικές δουλιές έχει εξοφληθεί. Επομένως, πρόσθεταν, είναι αυθαίρετη η ετεροχρονισμένη ανατιμολόγηση και δεν υπάρχει καμία οφειλή. Ζήτησαν ακόμη να αποκατασταθεί άμεσα από τη ΔΕΗ η ηλεκτροδότηση των 100 και πλέον αντλιοστασίων, από τα οποία η εταιρεία έκοψε το ρεύμα για απλήρωτους λογαριασμούς που εξέδωσε και αφορούν καταναλώσεις της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ