Κυριακή 21 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σε παλλαϊκά - πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τετάρτη, 24 Γενάρη, σε κάθε πόλη καλούν δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι

Motion Team

Αμετακίνητοι στον αγώνα για τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, αναβαθμισμένης ανώτατης παιδείας, παραμένουν φοιτητές και σπουδαστές. Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, μπαίνουν ακόμα πιο δυναμικά από αύριο σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οργανώνουν, εντείνουν και συντονίζουν τη δράση τους.

Στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία, φοιτητές και σπουδαστές απαντούν με δυναμική συνέχιση του αγώνα. Απέναντι στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει κλίμα περιστολής του ασύλου και στην προώθηση άμεσα της κατεδάφισης της δημόσιας Παιδείας, φοιτητές και σπουδαστές έχουν μια απάντηση: Κλιμάκωση της πάλης τώρα!

Ηδη, 150 φοιτητικοί και 40 σπουδαστικοί σύλλογοι (περίπου 400 τμήματα) σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αναπτύσσουν πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα και προχωρούν σε καταλήψεις των σχολών τους.

Την ίδια στιγμή 58 φοιτητικοί και 22 σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, που συνυπογράφουν κάλεσμα πανελλαδικού συντονισμού και κοινής δράσης, καλούν όλους τους συλλόγους σε:

  • Νέα πανεκπαιδευτικά - παλλαϊκά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη, την Τετάρτη, 24 Γενάρη, που θα σηματοδοτήσουν την κλιμάκωση της πάλης.
  • Κλιμάκωση της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση με καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων, αποκλεισμούς εθνικών οδών και σιδηροδρομικών σταθμών και άλλες μορφές πάλης.
  • Συσκέψεις συντονισμού με σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων και 15μελή μαθητών για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την αντιεκπαιδευτική πολιτική.
  • Εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες. Ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή δράση των εργαζόμενων και του λαού.
  • Μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές, ακύρωση ημερίδων επιχειρηματικότητας και σκλαβοπάζαρα στις σχολές.

Ακόμα, προειδοποιούν «την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι θα μας βρίσκουν από τώρα και στο εξής συνεχώς μπροστά τους με κινητοποιήσεις 1-3 Φλεβάρη που πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις 22-28 Φλεβάρη και το Μάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16, πολύμορφη δράση και καταλήψεις σε όλες τις σχολές μπροστά και στην κατάθεση του νόμου - πλαισίου όποτε κι αν γίνει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ