Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9686

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αρχίζουν από αύριο οι νέες κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αύριο σε Καρδίτσα, Αχαΐα και Λέσβο. Την Πέμπτη παίρνουν τη σκυτάλη η Λάρισα και η Λαμία. Στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και ο αγώνας για μια πολιτική ολόπλευρης στήριξης της αγροτικής οικονομίας προς όφελος του λαού και όχι των μεγάλων επιχειρήσεων.


ΣΕΛ.  19

ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ από το κράτος

Τα εμβόλια και οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές, αλλά τα λαϊκά στρώματα δυσκολεύονται οικονομικά...

Παρέμβαση υπέρ της δωρεάν παροχής από το κράτος όσων εμβολίων είναι, μετά από επιστημονική τεκμηρίωση, αποτελεσματικά για την πρόληψη του πληθυσμού, έκανε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή.

Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για τον υπουργό Υγείας, στην οποία τονίζεται ότι τα εμβόλια και οι προληπτικές εξετάσεις κυριολεκτικά σώζουν ζωές, και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό «αν σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε, όσα εμβόλια επιστημονικά είναι αποτελεσματικά να παρέχονται αποκλειστικά δωρεάν από το κράτος, με προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό».

Την ίδια στιγμή, με φόντο τη γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την έλλειψη ενός δημόσιου φορέα παραγωγής, εισαγωγής και διανομής των φαρμάκων, εκδηλώνονται «φαρμακεροί διαγκωνισμοί» από τις πολυεθνικές του φαρμάκου για την κυριαρχία της αγοράς των εμβολίων και με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών. Να σημειωθεί, ότι στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών συμπεριλαμβάνονται μόνο 11 εμβόλια, που καλύπτονται - με κάποιες διαφορές - ολοκληρωτικά από τα ταμεία. Τα υπόλοιπα συνταγογραφούνται ως φάρμακα και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν συμμετοχή 25%.


ΣΕΛ.  11

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Στους δρόμους αύριο κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Με την κυβέρνηση να δηλώνει αποφασισμένη να περάσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία - με δεδομένη και τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ - φοιτητές, σπουδαστές και πανεπιστημιακοί βγαίνουν ξανά αύριο στο δρόμο, με νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12 στο Πολυτεχνείο, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε δεκάδες πόλεις. Χτες έγινε συμβολικός αποκλεισμός στην Αττική οδό (φωτογραφία). Παράλληλα, με μαζική συμμετοχή μαζικών φορέων, Πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε χτες ημερίδα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για την Παιδεία (φωτογραφία).


ΣΕΛ.  8   -   10


8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Στο επίκεντρο η ισχυροποίηση του κόμματος

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν μέλη και οπαδοί του ΚΚ Τουρκίας στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών του 8ου Συνεδρίου του κόμματος.


ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΙΡΑΚ
Σφαγή στη Βαγδάτη, γκρίνιες στην Ουάσιγκτον

Τουλάχιστον 29 Αμερικανοί στρατιώτες και ένας Βρετανός σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο, ενώ, χτες, διαδοχικές εκρήξεις είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο περισσότεροι από 100 άνθρωποι.


ΣΕΛ.  17
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Συνομιλίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Παρατείνονται για τουλάχιστον ακόμη δύο βδομάδες οι συνομιλίες ανάμεσα σε ανώτατα στελέχη της «Φατάχ» και της «Χαμάς» με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.


ΣΕΛ.  16
ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ
Ερχονται ακόμη χειρότερες μέρες

Αυξάνονται τα εισιτήρια των συγκοινωνιών και έπεται συνέχεια αυξήσεων (κόμιστρα ταξί, τιμολόγια ΔΕΗ κλπ), ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε την κατάργηση του φόρου των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων και τη μετακύλησή του στους μικρούς...


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ