Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ από το κράτος

Τα εμβόλια και οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές, αλλά τα λαϊκά στρώματα δυσκολεύονται οικονομικά...

Παρέμβαση υπέρ της δωρεάν παροχής από το κράτος όσων εμβολίων είναι, μετά από επιστημονική τεκμηρίωση, αποτελεσματικά για την πρόληψη του πληθυσμού, έκανε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή.

Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για τον υπουργό Υγείας, στην οποία τονίζεται ότι τα εμβόλια και οι προληπτικές εξετάσεις κυριολεκτικά σώζουν ζωές, και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό «αν σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε, όσα εμβόλια επιστημονικά είναι αποτελεσματικά να παρέχονται αποκλειστικά δωρεάν από το κράτος, με προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό».

Την ίδια στιγμή, με φόντο τη γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την έλλειψη ενός δημόσιου φορέα παραγωγής, εισαγωγής και διανομής των φαρμάκων, εκδηλώνονται «φαρμακεροί διαγκωνισμοί» από τις πολυεθνικές του φαρμάκου για την κυριαρχία της αγοράς των εμβολίων και με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών. Να σημειωθεί, ότι στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών συμπεριλαμβάνονται μόνο 11 εμβόλια, που καλύπτονται - με κάποιες διαφορές - ολοκληρωτικά από τα ταμεία. Τα υπόλοιπα συνταγογραφούνται ως φάρμακα και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν συμμετοχή 25%.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ