Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Και το Κανόε - Καγιάκ σε ιδιώτες...

Το ένα μετά το άλλο τα Ολυμπιακά έργα, που χρυσοπληρώθηκαν από τον ελληνικό λαό, παραδίδονται με αποικιοκρατικούς όρους σε γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα

Στα χέρια ιδιωτών πέρασαν και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις «Σλάλομ Κανόε Καγιάκ» στο Ελληνικό, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», η οποία έχει συσταθεί με αντικείμενο την εκποίηση της περιουσίας των Ολυμπιακών ακινήτων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εγκαταστάσεις εκμισθώθηκαν για 30 χρόνια στην κοινοπραξία «J&P Αβαξ - ΓΕΚ -ΒΙΟΤΕΡ Corfu Waterpark», με ετήσιο μίσθωμα τον πρώτο χρόνο μόλις 3,5 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη αναπροσαρμογής, ώστε μετά από 15 έτη ενοικίασης, το ετήσιο τίμημα να ανέλθει στα 4,6 εκατ. ευρώ. Εως σήμερα, μέσω της διαδικασίας των μακροχρόνιων μισθώσεων, έχουν περάσει στα χέρια γνωστών ιδιωτικών ομίλων το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι, το Ολυμπιακό Κέντρο στο Γαλάτσι και το Κέντρο Μπάντμιντον στο Γουδί. Οι εγκαταστάσεις Κανόε Καγιάκ είναι το τέταρτο κατά σειρά Ολυμπιακό ακίνητο που παραχωρείται σε ιδιώτες.

Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική εκποίησης δημόσιας περιουσίας - οι σχεδιασμοί της οποίας ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ και επειδή το τελευταίο δεν πρόλαβε, την ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ - η οποία δικαιολογείται και εκτελείται στο όνομα της ανάπτυξης. Ανάπτυξης με ληστρικούς κυριολεκτικά όρους, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο βέβαια αναλαμβάνει η... ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι χρυσοκάνθαροι της αγοράς εκμισθώνουν τα Ολυμπιακά ακίνητα, τα οποία και χρυσοπληρώθηκαν από τον ελληνικό λαό, έναντι μηδαμινού συνήθως τιμήματος, τα οποία στη συνέχεια θα... αξιοποιήσουν δεόντως. Ετσι, αντί οι συγκεκριμένοι χώροι να χρησιμοποιηθούν για τη δωρεάν άθληση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού, ο οποίος και χρηματοδότησε την κατασκευή τους, παραδίδονται βορά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα με στόχο φυσικά το κέρδος.

Στη σχετική ανακοίνωση των «Ολυμπιακών Ακινήτων» αναφέρεται - ... ανώδυνα και... αθώα - ότι «με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού διασφαλίστηκε η διαθεσιμότητα της εγκατάστασης για αθλητικές χρήσεις παράλληλα με τη λειτουργία της ως πρότυπου υδροπάρκου, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης, τόσο εγχώριων, όσο και ξένων επισκεπτών, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλοντας έτσι στη μεγαλύτερη προβολή του ελληνικού αθλητισμού και ψυχαγωγικού τουρισμού διεθνώς». Αυτό που δε λένε όμως είναι πως οι... διαθεσιμότητες αυτές θα είναι προσβάσιμες μόνο επί χρήμασι και μάλιστα με αρκετά αλμυρά για το λαϊκό βαλάντιο εισιτήρια εισόδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ