Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9671

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια της 10ης Γενάρη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τετάρτης, 10 Γενάρη, μέρας παλλαϊκής δράσης για την Παιδεία, απευθύνουν η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, συνδικάτα και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. Τη στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) στο ΕΚ Αθήνας καταγγέλλει η ΔΑΣ.


ΣΕΛ.  9   -   11

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον παλαιστινιακό λαό

Η κατοχή είναι η ουσία του προβλήματος, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, καταδικάζοντας, επίσης, το φαινόμενο των ωμών παρεμβάσεων και εκβιασμών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού

Τη σταθερή και αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του ελληνικού λαϊκού κινήματος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού μετέφερε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που βρίσκεται από χτες στα παλαιστινιακά εδάφη. Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είναι προσκαλεσμένη του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και είχε συναντήσεις με όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις.

Στη διάρκεια των συναντήσεων η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε τη δέσμευση των Ελλήνων κομμουνιστών στη διαρκή και σταθερή έκφραση της αλληλεγγύης τους στη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, αλλά και στην ανάδειξη του πολιτικού χαρακτήρα και της ουσίας του προβλήματος, που είναι η κατοχή, αλλά και του απαράδεκτου - στα όρια της βαρβαρότητας - φαινομένου των ωμών παρεμβάσεων και εκβιασμών προς τον παλαιστινιακό λαό μέσα από μεθόδους, όπως είναι ο οικονομικός αποκλεισμός. Επισήμανε, επίσης, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε λαού να επιλέγει την κυβέρνηση και το πολιτικό του σύστημα.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σκουπίδια «ώρα μηδέν»

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Αττική. Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο μήνα, αποτέλεσμα της πολιτικής και των επιλογών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει ενταθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε η κατάσταση να έχει φτάσει κυριολεκτικά στο «σημείο μηδέν». Κι ενώ οι κυβερνώντες κάνουν λόγο για «μπαλώματα» και προσωρινές «λύσεις» ελάχιστων μηνών, επανέρχονται και πάλι τα σενάρια της καρκινογόνου και επιζήμιας για το περιβάλλον και τους ανθρώπους καύσης των απορριμμάτων.


ΣΕΛ.  12


Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Εμμονή στην αντιλαϊκή πορεία

Τη συνέχιση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (ανατροπές εργασιακών σχέσεων, μονόπλευρη λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.) και της αντιλαϊκής πολιτικής γενικότερα εξήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης.


ΣΕΛ.  19
ΗΠΑ - ΙΡΑΚ
Προς «επανεπιβολή» της κατοχής

Για μια σοβαρή ενίσχυση του αριθμού των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ ετοιμάζεται ο Λευκός Οίκος, ενώ στη Βαγδάτη ετοιμάζουν την εκτέλεση των «συγκατηγορουμένων» του Σ. Χουσεΐν.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ