Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Χρώματα» δισκογραφίας

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων, συνεχίζοντας τη δισκογραφία της, καταθέτει τρία νέα CD ελληνικής μουσικής. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Σημειώνουμε ότι τα CD της Ορχήστρας των Χρωμάτων διατίθενται από τη Λέσχη του Δίσκου.

Το πρώτο περιλαμβάνει τρία έργα των συνθετών Γιώργου Κουμεντάκη, Μιχάλη Λαπιδάκη και Μάρκου Μωυσίδη, σε πρώτη εκτέλεση, που η Ορχήστρα παρουσίασε με συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής. Σολίστ στο έργο του Μιχάλη Λαπιδάκη είναι οι Λενιώ Λιάτσου (πιάνο) και Δημήτρης Πολυζωίδης (βιολί).

Το δεύτερο CD παρουσιάζει τη σύνθεση του Δημήτρη Μητρόπουλου για τον ευριπιδικό «Ιππόλυτο» (για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Ροντήρη 5/7/1937). Αυτή τη μουσική χρησιμοποίησε ο Βασίλης Νικολαΐδης στην προπερσινή παράσταση του Εθνικού στην Επίδαυρο. Η επιμέλεια της έκδοσης ανήκει στον σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη. Την προσαρμογή της μουσικής του Δημήτρη Μητρόπουλου, στη μετάφραση του Στρατή Πασχάλη, έκανε ο Γιάννης Σαμπροβαλάκης. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ναυπλιώτου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιλαρέτη Κομνηνού, Χρήστος Πάρλας κ.ά.

Το τρίτο CD περιλαμβάνει την πλήρη και μοναδική συμφωνική μελοποίηση του «Μονογράμματος», του δημοφιλέστερου ποιήματος του Ελύτη από τον Γιώργο Κουρουπό. Ο συνθέτης αποδίδει τη λυρική και δραματική διάσταση του ποιήματος. Σολίστ: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Βασιλική Καραγιάννη. Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ