Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9662

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Χρέος όλων το σταμάτημα της προσβολής δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη

«Θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων μας να παρέμβουμε για να σταματήσει αυτή η πορεία, που παραπέμπει στην προσβολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», σημειώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε επιστολή που απέστειλε σε καθένα από τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων της ελληνικής Βουλής, με την οποία τους ενημερώνει για τα γεγονότα που διαμορφώνουν ένα νοσηρό αντικομμουνιστικό και αντιδημοκρατικό κλίμα.


ΣΕΛ.  7

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ η πολιτική δράση

Στην παρανομία επιχειρεί η διοίκηση της επιχείρησης να θέσει την πολιτική δράση μέσα στους χώρους δουλιάς, καθώς και όποια δραστηριότητα χαλάει τη «σούπα της συναίνεσης»

Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, η διορισμένη από το κράτος διοίκηση της «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), με συνιδιοκτήτη το μεγαλομέτοχο Λάτση, επιχειρεί να επιβάλλει συνδικαλιστικά και πολιτικά στεγανά στην εταιρεία, βάζοντας ξεκάθαρα στο στόχαστρο τις δυνάμεις εκείνες που αντιστέκονται στα αντεργατικά της σχέδια και πρωτοστατούν στην οργάνωση των ταξικών αγώνων των εργαζομένων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η διοίκηση απαγορεύει την ανάρτηση ανακοινώσεων σε φορέα, κόμμα και συνδικαλιστική οργάνωση, εκτός του σωματείου της επιχείρησης, ενώ προσπαθεί ακόμα και να λογοκρίνει τις ανακοινώσεις και το προπαγανδιστικό υλικό των παρατάξεων, που χαλάνε τη «σούπα» της συναίνεσης. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύει την είσοδο στο εργοστάσιο εκπροσώπων κομμάτων και άλλων φορέων, αφαιρώντας τους επί της ουσίας το δικαίωμα να διακινούν τις ιδέες τους μέσα στην επιχείρηση, να έρθουν σε επαφή και να μιλήσουν στους εργαζόμενους!

Το «φιρμάνι» αποτελεί κορύφωση προηγούμενων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της διοίκησης στα ιδιωτικοποιημένα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ΕΛΠΕ και έχει τη συναίνεση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στην επιχείρηση.


ΣΕΛ.  3

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αυτή η φωτιά δε σβήνει...

Με δυνατές φωνές και συνθήματα ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας γέμισαν και πάλι χτες οι δρόμοι της Αθήνας, όπως και άλλων πόλεων της χώρας. Φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι «έψαλαν» από χτες τα αγωνιστικά τους κάλαντα στην «Ιερή Συμμαχία» της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ), δίνοντας από τώρα την υπόσχεση, ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα συναντήσει μπροστά της δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, που θα συγκρούονται με την πολιτική της, με την πρόθεση αναθεώρησης του άρθρου 16.


ΣΕΛ.  11


Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Προς αποκλιμάκωση της έντασης;

Παρά τις σποραδικές οδομαχίες και τους νέους νεκρούς, η νέα συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ «Φατάχ» και «Χαμάς» μοιάζει να επιτυγχάνει μια σχετική αποκλιμάκωση στην ενδο-παλαιστινιακή βία.


ΣΕΛ.  17
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση, όπου αναμένεται να μιλήσει και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, του κρατικού προϋπολογισμού 2007.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ