Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προς ένταση των σχέσεων;

ΜΟΣΧΑ.--

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε χτες την «καμπάνια» σχετικά με ανάμειξη Ρώσων «υπεύθυνων αξιωματούχων» στο θάνατο του Ρώσου πρώην πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και προειδοποίησε ότι μπορεί να βλάψει τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Βρετανία.

Ο ίδιος τόνισε ότι μίλησε με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάργκαρετ Μπέκετ, «σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα να αποφευχθεί κάθε πολιτικοποίηση γι' αυτό το γεγονός, γι' αυτήν την τραγωδία».

Χτες εξάλλου έφτασαν στη Μόσχα Βρετανοί αστυνομικοί ώστε να πάρουν μέρος στην έρευνα για το θάνατο του Ρώσου πρώην πράκτορα. Από τη μεριά του ο υπουργός Εσωτερικών της Βρατανίας Τζον Ρέιντ τόνισε ότι η ομάδα αυτή των Βρετανών «θα ακολουθήσει τις ενδείξεις όπου και αν πάνε».

Παράλληλα, ο επερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τζο Μπίντεν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Fox» κάλεσε τις ΗΠΑ να προκαλέσουν τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι «κατ' αρχήν, οι σχέσεις μας με τη Ρωσία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ρωσία όλο και διολισθαίνει από μια γνήσια δημοκρατία προς μια ολιγαρχία» και μίλησε για την ανάγκη άμεσης πολιτικής σύγκρουσης με τον Βλ. Πούτιν, ώστε να αλλάξει την τροπή των ενεργειών του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ