Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9649

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αρρηκτα δεμένα τα ζητήματα «Παιδεία», «κοινωνικό σύστημα» και «εξουσία»

Συμπεράσματα και προβληματισμοί από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και το ρόλο, που καλούνται να παίξουν οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί, αναδείχτηκαν από την Αλέκα Παπαρήγα στη χτεσινή εκδήλωση της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13

Νέα ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ «αντιτρομοκρατικής» δράσης

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενο της διαβαθμισμένης αναφοράς του διορισμένου συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης

  • Παρέμβαση και δράση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σ' όλο τον κόσμο ενάντια στην «τρομοκρατική απειλή».
  • Συνεχής, αναλυτική μελέτη του «ριζοσπαστισμού» και συστηματικός έλεγχος του διαδικτύου.
  • Ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση στα πρότυπα «εγχειριδίων αντιτρομοκρατίας».
  • Τεράστια χρηματικά ποσά να δαπανώνται για μελέτες σχετικά με «αναγκαία μέτρα ασφάλειας».
  • Δραστηριοποίηση του «δικτύου Ατλας» με δυνάμεις ενός κράτους - μέλους να δρουν στο έδαφος άλλου, για την αντιμετώπιση «κρίσεων μεγάλης κλίμακας».
  • Ειδικός ρόλος ανατίθεται στο στράτευμα που καλείται να προστατέψει την καθεστηκυία τάξη, από όποιον αυτή κρίνει ότι κινδυνεύει.

Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις παραμέτρους που συμπεριλαμβάνει ο διορισμένος Συντονιστής Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ, Gijs de Vries, στη διαβαθμισμένη αναφορά του, με κωδικό 15266/1/06 REV 1. Αναφορά, που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα ο «Ριζοσπάστης» και η οποία στάλθηκε (24 Νοέμβρη 2006) στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, στο Συμβούλιο της ΕΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Διεκδίκησαν και πήραν το εποχικό επίδομα

Από εργατόκοσμο πλημμύρισε ξαφνικά, χτες, το κεντρικό κτίριο του ΟΑΕΔ στους Τράχωνες, όπως και οι αύλειοι χώροι (φωτ.), καθώς οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και ανάγκασαν με την αγωνιστική τους στάση τον διοικητή του Οργανισμού να καταθέσει τελικά τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανέργων του κλάδου για την καταβολή του εποχικού επιδόματος.


ΣΕΛ.  9


Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Με αμείωτη ένταση η αντιλαϊκή επίθεση

Νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων προανήγγειλε χτες ο Κ. Καραμανλής από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου δήλωσε προχτές ο Γ. Παπανδρέου.


ΣΕΛ.  7
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συντριπτική νίκη Τσάβες

Σχεδόν στο 63% έφτασε τελικά το ποσοστό του επανεκλεγέντος Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στις εκλογές της Κυριακής.


ΣΕΛ.  17
ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Κόντρες συμφερόντων στο φόντο της ενταξιακής πορείας

Συνεχίζονται οι κόντρες συμφερόντων στην ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκέμβρη στο φόντο της αντιμετώπισης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ