Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Αντιδρούν στην εκχώρηση της σίτισης σε ιδιώτες

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης έχει ξεσηκώσει η απόφαση της διοίκησής του για την εκχώρηση των υπηρεσιών σίτισης σε ιδιώτες. Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της διοίκησης που - όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι - έρχεται ως συνέχεια της εκχώρησης των τομέων καθαριότητας και φύλαξης σε ιδιώτες - εργολάβους. Και σημειώνουν ότι η πολιτική της σταδιακής εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες συμβάλλει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων χωρίς να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των εργαζομένων και ασθενών για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

«Η πολιτική τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, με την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται, μετατρέπει την Υγεία από κοινωνικό αγαθό που πρέπει να είναι και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους, μέσα από αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, σε εμπορεύσιμο είδος», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Επειδή οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και επειδή υπεύθυνη για να δώσει λύσεις είναι η κυβέρνηση αφού η πολιτική της δημιούργησε τα προβλήματα», οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας αν θα παρέμβει άμεσα για να ακυρωθεί η απόφαση της διοίκησης του «Παπανικολάου» που εκχωρεί τον τομέα της σίτισης στους ιδιώτες εργολάβους, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι ο ιδιώτης εργολάβος στο βωμό της αύξησης των κερδών του θα υποβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης σίτισης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλία σωματείων για την οργάνωση της διεκδίκησης για την Υγεία(2020-11-04 00:00:00.0)
Η χαρά του εργολάβου(2015-05-24 00:00:00.0)
Μειώνουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ!(2007-11-16 00:00:00.0)
Επιασαν την κουτάλα οι ιδιώτες(2007-01-25 00:00:00.0)
Διαπιστώνουν τα αντιλαϊκά τους «κατορθώματα»(2006-06-21 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις γονατίζουν το «Μεταξά»(2005-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ