Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΚΑΒ
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης

Την πανελλαδική ανάπτυξη του Κέντρου απαιτεί με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οπως επισημαίνει η Λ. Κανέλλη, οι εργαζόμενοι απεργούν με αιτήματα την πανελλαδική ανάπτυξη του Κέντρου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τις υπάρχουσες ανάγκες, αλλά και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, όπως αυξήσεις μισθών και επιδομάτων και την ένταξή τους στο βασικό μισθό. «Οπως φαίνεται όμως από τις απαντήσεις που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου στους εργαζόμενους η κυβέρνηση κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, αφού δε δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση των παράνομων ασθενοφόρων και των αμφιβόλου προέλευσης αδειών τους, αλλά αντίθετα διαφάνηκε η πρόθεσή της να διασφαλίσει και με θεσμικό τρόπο την επιχειρηματική δράση στην Επείγουσα Ιατρική», επισημαίνει η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η Λ. Κανέλλη ρωτά τον υπουργό Υγείας ποια άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να πάρει προκειμένου να καταργηθεί πλήρως η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της μεταφοράς ασθενών, να αναπτυχθεί σε πανελλαδική εμβέλεια το ΕΚΑΒ, να ενισχυθεί με τον απαραίτητο σύγχρονο στόλο ασθενοφόρων και το μόνιμο προσωπικό που απαιτείται ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες και να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ