Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι γέφυρες του έρωτα

Κυριακή σήμερα και ρίχνουμε μια βιαστική ματιά στο πρόγραμμα της βδομάδας, για να δούμε σε ποιες ταινίες μπορούμε να ελπίζουμε. Ετσι, έχουμε και λέμε:

Τη "Δευτέρα" στις 24.00 από την ΕΤ - 3 θα προβληθεί η ταινία του Ερίκ Ρομέρ "Η συλλέκτρια", με τους Πατρίκ Μποσό και Χάιντε Πολιτόφ.

Πρόκειται για την τρίτη από τις "Εξι ηθικές ιστορίες" του Ρομέρ, που εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια του θεατή, καθώς προβάλλει τη σταδιακή ερωτική έλξη που νιώθει ένας άνδρας για μια αδιάφορη κοπέλα, με την οποία μοιράζεται μια βίλα στη Μεσόγειο. Η ταινία τιμήθηκε με την Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Την Τρίτη από την ΕΤ - 3 στις 24.00 μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ταινία του Φρανσουά Τριφό "Ενα ωραίο κορίτσι όπως εγώ", με την Μπ. Λαφοντ και τον Κλοντ Μπρασέρ. Πρόκειται για μια απολαυστική μαύρη κωμωδία, για μια γυναίκα δολοφόνο που αποκαλύπτει το βρωμερό παρελθόν της σ' ένα σπουδαστή, Εγκληματολογίας, που ετοιμάζει τη διατριβή του και σταδιακά τον δελεάζει, όπως ακριβώς έκανε και με τα θύματά της. Ο σπουδαστής θα συναντήσει την Καμίλ Μπλις στη φυλακή για να της πάρει συνέντευξη, την Καμίλ, που κατηγορείται για φόνο του εραστή της και του άνδρα της.

Την Τετάρτη φαίνεται πως τα "παιχνίδια της ώριμης ηλικίας" είναι και αναπάντεχα και οδυνηρά, αλλά και σφραγίζουν τη ζωή του ανθρώπου, γιατί, ίσως, δεν έχει πολλά περιθώρια να συνεχίσει τα ...παιχνίδια. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Τζέις Γουέλερ, ο Κλιντ Ιστγουντ σκηνοθετεί, σε σενάριο Ρίτσαρντ λα Γκρβενιζ, μια αληθινή ερωτική ιστορία, μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δυο μεσήλικες. Πρόκειται για τις "Γέφυρες του Μάντισον",που θα παρουσιαστούν από την ΕΤ - 1 στις 20.50. Μετά το θάνατο της μητέρας τους, τα δυο μεγάλα παντρεμένα παιδιά της ανοίγουν τη διαθήκη της και μαθαίνουν για τις τέσσερις ευτυχισμένες μέρες της ζωής της. Ηταν τότε, που η μάνα τους γνώρισε το φωτογράφο του "Νάσιοναλ Τζεογκράφικ", ο οποίος είχε πάει στην περιοχή τους για να φωτογραφίσει τα παλιά γεφύρια της επαρχίας του Μάντισον. Πρόκειται για μια συγκινητική, ρομαντική ταινία, δοσμένη με μια εκπληκτική οικονομία και μινιμαλιστική απλότητα, μια απλότητα που δεν κουράζει το θεατή, ακόμη κι αν ο πόθος ανάβει μέσα σε μια κουζίνα και περιορίζεται στους διαλόγους δυο ανθρώπων που βρίσκονται στο μεσοστράτι της ζωής τους. Και δεν κουράζει, γιατί είναι πέρα για πέρα ανθρώπινη και αληθινή. Εξαιρετικές ερμηνείες από τον Κλιντ Ιστγουντ και την Μέριλ Στριπ.

Τώρα την "Πέμπτη" στις 23.30 από την ΕΤ - 1 το τρομερό παιδί, που δεν είναι πια ανάμεσά μας, ο Γάλλος σκηνοθέτης του νέου κύματος, ο Φρανσουά Τριφό, θα μας παρουσιάσει το "Παράνομο κρεβάτι", με τους Ζαν Πιερ Λεό, Κλοντ Ζαντ και Κερ Νταμιέλ... Το παράνομο κρεβάτι είναι η "Συζυγική κατοικία", που ονόμασε ο σκηνοθέτης το τέταρτο μέρος της ιστορίας του Ντουανέλ. Ο Αντουάν Ντουανέλ είναι παντρεμένος με την Κριστίν. Εκείνη δίνει μαθήματα βιολιού και εκείνος βάφει γαρίφαλα. Ομως, μια μέρα αφήνει αυτή την ποιητική εργασία για μια θέση υδραυλικού σε επιχείρηση υδραυλικών. Ακριβώς πριν γεννηθεί το πρώτο παιδί, δημιουργεί μια ερωτική σχέση με την Γιαπωνέζα Κιότο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τέλειος» κόσμος(2010-04-18 00:00:00.0)
Η μάχη του... Χόνκι(2005-08-10 00:00:00.0)
Οι ασυγχώρητοι του Ιστγουντ(2002-09-08 00:00:00.0)
Μπουνιουέλ και Ιστγουντ(2002-08-07 00:00:00.0)
Ερωτας κραυγή απελπισίας...(2002-01-31 00:00:00.0)
Λεζάντα(1999-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ