Την άμεση σύνταξη μικροζωνικής μελέτης, όσον αφορά τη σεισμικότητα της περιοχής για το Ν. Τρικάλων, αφορά η Ερώτηση που υπέβαλαν χτες στη Βουλή, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,Βαγγέλης Μπούτας και Νίκος Γκατζής.
Οι καταστροφικές συνέπειες των σεισμών, που έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνονται και ανθρώπινες ζωές, επισημαίνουν οι βουλευτές στην Ερώτησή τους, κάνουν ολοφάνερες τις ελλείψεις σε μέτρα πρόληψης για την εξουδετέρωση αυτών των συνεπειών.
Χαρακτηριστικό αυτής της έλλειψης, συνεχίζεται στην Ερώτηση, είναι και το γεγονός ότι για το Νομό Τρικάλων δεν έχει συνταχθεί μικροζωνική μελέτη που είναι απαραίτητη για να γνωρίζουν οι μηχανικοί τη συμπεριφορά του εδάφους σε περίπτωση σεισμού και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα το θέμα αυτό έχει τεθεί από τη ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ.
Ο Αχιλ. Κανταρτζής, ο Β. Μπούτας και ο Ν. Γκατζής ρωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τι προτίθεται να κάνει για την άμεση σύνταξη μικροζωνικής μελέτης για το Νομό;