Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικός Σεπτέμβρης των δήμων
  • Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη,σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με το "Θέατρο της Ανοιξης",σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αγνής Ντούτση.Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Πέμυ Ζούνη, Χρυσάνθη Δούζη, Χάρης Σώζος, Αντώνης Μπαμπούνης, Δημήτρης Σιακάρας, Μαριάννα Λαγουρού, Βιβή Νικοπούλου κ. ά. Ενώ η Τάνια Τσανακλίδου χαρίζει τη φωνή της στη Θεά Θέτιδα, αναδεικνύοντας την πρωτότυπη μουσική του συγκροτήματος "Αβατον".
  • Τέσσερις παραστάσεις περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα ο "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης" του Δήμου Κορυδαλλού. Αύριο, η Πειραϊκή Σκηνή θα παρουσιάσει το παιδικό έργο "Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά" του Χ. Κ. Αντερσεν,σε απόδοση Γ. Καλατζόπουλου,μουσική και τραγούδια Λουκιανού Κηλαηδόνη,σκηνοθεσία Γιάννη Τσική.Την Πέμπτη η "Ομάδα Τέχνης" του Γ. Καλατζόπουλου παρουσιάζει το έργο του Μπρεχτ "Η Εξαίρεση και ο κανόνας" σε σκηνοθεσία Γ. Καλατζόπουλου,μουσική Τάσου Καρακατσάνη.Την Παρασκευή, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει τη σάτιρα του Γιάννη Ξανθούλη "Λόξα και Δόξα",σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου,μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη,σκηνικά Αφροδίτης Κουτσουδάκη,κοστούμια Γιάννη Ξανθούλη,χορογραφίες Πέτρου Γαλλία.Πρόκειται για μουσική θεατρική παράσταση, η οποία σατιρίζει με πικρό χιούμορ την πορεία μιας νεοελληνικής οικογένειας, από τη σκληρή πραγματικότητα, στο όνειρο, με κύριο μέσο διαφυγής το σινεμά, την ψεύτικη εικόνα, το άπιαστο. Παίζουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Νένα Μεντή, Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Ανδρέας Βαρούχας, Ελένη Κρίτα, Γεράσιμος Δεστούνης, Πέτρος Αποστολόπουλος.Τέλος, το Σάββατο, ο θίασος "Διόνυσος" παρουσιάζει την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή,σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Λάμπρου Τσάγκα.Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη, Λάμπρος Τσάγκας, Παύλος Ευαγγελόπουλος κ. ά.
  • Με τις "Φοίνισσες" του Ευριπίδη το ΚΘΒΕ δίνει, σήμερα, παράσταση στο "Κατράκειο". Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι του Νίκου Χουρμουζιάδη.Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Δημήτρης Λιγνάδης κ. ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας παρουσιάζουν, σήμερα στη Γλυφάδα, αύριο στο θέατρο Παπάγου και το Σάββατο στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, τον σαιξπηρικό "Κοριολανό" σε σκηνοθεσία Ρ. Στούρουα. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Στέφανος Κυριακίδης, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιώργος Γεωγλερής, Χρήστος Πάρλας κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ