Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Νερό της ζωής

Δίνει ζωή, εξαγνίζει, ποτίζει, οχυρώνει, ξεκουράζει. Είναι μύθος μαζί και πραγματικότητα. Είναι το "Αθάνατο Νερό",στο οποίο αφιερώνονται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από 24 έως 26 του Σεπτέμβρη στην Ελλάδα στο πλαίσιο των "Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα μνημεία που μετέχουν στις εκδηλώσεις, σε 46 σημεία της χώρας, συντονίζονται από το Τμήμα Μουσείων της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.Εξάλλου φέτος, με αφορμή την 50ή επέτειο της ίδρυσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο ευρωπαϊκός εορτασμός πραγματοποιείται με γενικό σύνθημα Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά".

Στη χώρα μας μερικά από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό είναι: το Λουτρό των Αέρηδων,στην Πλάκα, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Νένα Βενετσάνου, οι πηγές του Αγγίτη στη Δράμα και το Σπήλαιο του Διρού στη Λακωνία για τα οποία θα γίνουν εκθέσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις. Επίσης, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό με την έκθεση "Νερό, πηγή ζωής και ενέργειας", ενώ παράλληλα θα γίνουν ξεναγήσεις στα οθωμανικά λουτρά της Βέροιας και στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Βερμίου, Σφηκιάς και Ασωμάτων.Στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, ενώ στο παρόχθιο εργοστάσιο Ουσουλτζόγλου θα γίνει μουσική εκδήλωση.

Στην πεδιάδα της Μεσαράς στην Κρήτη θα γίνει ειδική σήμανση, η οποία θα οδηγεί τον επισκέπτη στις πηγές της περιοχής. Επίσης το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα οργανώσει επιστημονική ημερίδα, μουσική εκδήλωση και γεωπολιτιστική διαδρομή με θέμα "Ακολουθώντας τον Ποσειδώνα και τον Ηρακλή".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ