Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τους στερούν τη βιβλιοθήκη

Μόνο στη σφαίρα του παραλόγου θα μπορούσε να ανήκει το γεγονός εκπαραθύρωσης μιας βιβλιοθήκης για τη διεύρυνση ενός... σχολείου. Η μόρφωση, ύψιστο αγαθό, δε νοείται μόνο μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και μέσα από τους φιλόξενους χώρους πνευματικών κέντρων - βιβλιοθηκών, η απουσία των οποίων, δυστυχώς, είναι τεράστια κυρίως στην επαρχία.

Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ενωση Λαμπείων (Διβριωτών) Ηλείας,το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμπείας (Δίβρη) "πήρε την εξωφρενική απόφαση να εκδιώξει και να καταργήσει το Πνευματικό Κέντρο Δίβρης, δημιούργημα και έργο ζωής από το υστέρημα των απανταχού Διβριωτών και να το μετατρέψει σε αίθουσα διδασκαλίας, χωρίς λόγο".Οπως πληροφορούμαστε το Πνευματικό Κέντρο λειτουργεί από το 1981 και φιλοξενεί την υπό λειτουργία μεγάλη βιβλιοθήκη του, που αποτελείται από 10.000 τόμους βιβλίων (με την προοπτική μηχανογραφικής ταξινόμησής τους) και αποτελεί κόσμημα για την ιστορική κωμόπολη.

Οπως υπογραμμίζεται στην επιστολή καταγγελίας "το μορφωτικό και πνευματικό αυτό στέκι, μοναδικό σ' ολόκληρη την ορεινή Ηλεία και από τα ελάχιστα στο νομό μας, εκδιώκεται με το δήθεν πρόσχημα της ανάγκης σχολικής αίθουσας, επειδή τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου από πέρυσι αυξήθηκαν κατά δύο. Δηλαδή από 38 έγιναν 40!".Το ΔΣ ΠΕΕ Λαμπείων ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη κ.ά. να παρέμβουν "άμεσα και αποτελεσματικά για να στιγματίσετε και να σταματήσετε αυτό το ανοσιούργημα που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ