Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδυματολογία Ορθοδοξίας

Με την ευκαιρία των 25 χρόνων από την ίδρυσή του, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα οργανώνει από τις 6 - 30/9, στο Μουσείο Μπενάκη,την έκθεση "Αμφια. Το ένδυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας".Παρουσιάζονται μεταξωτά και χρυσοκεντημένα άμφια από τις συλλογές των μουσείων: Μπενάκη, Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Βυζαντινό Μουσείο, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα, που χρονικά καλύπτουν την περίοδο από τον 16ο έως και τον 20ό αιώνα.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: "Τα ενδύματα εκτίθενται μεμονωμένα και ως ενδυματολογικά σύνολα. Οι επιμέρους τύποι των ενδυμάτων σχετίζονται με τις ενδυματολογικές μορφές της ύστερης αρχαιότητας, από τις οποίες κατάγονται, και συνδέονται με τις λατρευτικές και λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας".

Τα άμφια πλαισιώνονται από μεταβυζαντινές εικόνες και φωτογραφίες των αρχών του αιώνα, που παραχώρησε το Μουσείο Albert Kahn. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι των: Βασίλη Ζηδιανάκη, Αννας Μπαλλιάν.Καλλιτεχνική επιμέλεια Σταμάτης Ζάννος.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης (6 - 12/9), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Ναύπλιο, η 53η ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής ICOM - Costume.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ