Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Χαιρετίζοντας" τη Μ. Φαραντούρη

Τη διακεκριμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη φιλοξενεί ο Ζαχαρίας Σώκος στην εκπομπή "Χαιρετίσματα".Η Μαρία Φαραντούρη αναφέρεται στους σταθμούς της καλλιτεχνικής της πορείας και φυσικά μιλάει για τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης από τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα την επέλεξε και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, λέγοντάς της ότι "εσύ θα γίνεις ιέρειά μου". Η πορεία της, άρρηκτα δεμένη με τον Μίκη Θεοδωράκη, έδωσε στο ελληνικό τραγούδι νέα δημιουργική πνοή, που μένει ανεξίτηλη στο χρόνο.

Η δημοφιλής καλλιτέχνης θα μιλήσει επίσης για τη συνεργασία της με τον άλλο μεγάλο Ελληνα συνθέτη το Μάνο Χατζιδάκι, καθώς και για το Μάνο Λοϊζο. Ιδιαίτερα αναφέρεται στην πρεμιέρα του "Κάντο Χενεράλ" το 1974 στο Παρίσι, ενώ συγχρόνως οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία από αρχειακό υλικό της ΕΡΤ ν' απολαύσουν τη Μ. Φαραντούρη σε "στιγμές" από τη συναυλία, αλλά και από την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά την πτώση της επτάχρονης δικτατορίας.

Η Μαρία Φαραντούρη μιλάει ακόμα, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού, ενώ θα μεταδοθούν και αποσπάσματα από ιστορικές ηχογραφήσεις της, όπως το "Καρούσο" του Λούτσιο Ντάλα παρέα με το Διονύση Σαββόπουλο. Η εκπομπή είναι παραγωγή της διεύθυνσης Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών της ΕΡΤ. (Κυριακή ΝΕΤ στις 14.00)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ