Την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά 24,3 δισ. δρχ. αποφάσισε χτες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η διαίρεση κάθε μετοχής σε δύο αυτοτελείς μετοχές (σπλιτ), με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1.000 σε 500 δρχ. η κάθε μία.
Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα εκδοθούν 6.079.574 μετοχές και δίνεται το δικαίωμα προτίμησης των παλιών μετόχων και αναλογία δύο νέες μετοχές για κάθε δέκα παλιές ονομαστικής αξίας 500 δρχ. με τιμή διάθεσης 4.000 δρχ. η κάθε μία. Η αύξηση αυτή θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας.
Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου η εταιρία σημείωσε κέρδη ύψους 5,12 δισ. δρχ. έναντι 2,08 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.