Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιστορία και Τέχνη

Ας ρίξουμε μια ματιά στα σημερινά ντοκιμαντέρ, που πάντα μας ψυχαγωγούν και μας ενημερώνουν. Από τη ΝΕΤ, στις 8.30 το πρωί, η σειρά "Γλυκοχαράζουν τα βουνά" θα παρουσιάσει την εκπομπή "Λιβαδειά".Στο αρματολίκι της Λιβαδειάς, δοξασμένο από πολλούς καπεταναίους και ανάμεσα τους ο Αθανάσιος Διάκος, που στις 27 του Μάρτη ξεσήκωσε τους Λιβαδειώτες σ' επανάσταση, περιπλανιέται ο φακός του καναλιού. Σκηνοθεσία: Νίκος Αμμανίτης.

Στις 11.01 στη ΝΕΤ: "Ο άνθρωπος και ο πλανήτης".Η σειρά εξετάζει τις σχέσεις του ανθρώπου με τον πλανήτη του με ένα νέο, έξυπνο και εποικοδομητικό τρόπο, πέρα από την επιστημονική και τεχνολογική διάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Στις 11.30 "Επτά γλυπτά αριστουργήματα".Είναι η σειρά των 7 εκπομπών, που παρουσιάζει επτά γλυπτά που βρίσκονται στο μουσείο του Λούβρου, Επτά θαύματα, αντιπροσωπευτικά αριστουργήματα από την εποχή των Ασσυρίων ως τον 17 αιώνα.

Στις 17.00, από τη ΝΕΤ φυσικά, συνεχίζεται η ενδιαφέρουσα σειρά: Στο χώρο της ιστορίας, με την εκπομπή "Η επιθανάτια αγωνία του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου".Η δικτατορία γιορτάζει τους γάμους του Παύλου και της Φρειδερίκης, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις και εκτοπίσεις στελεχών του ΚΚΕ. Στην Ισπανία, η γερμανική αεροπορία στην υπηρεσία του Φράνκο βομβαρδίζει τους αμάχους στην Γκουέρνικα. Την Αθήνα επισκέπτεται ο Τούρκος πρόεδρος Ισμέτ Ινονού, ενώ στην Κρήτη ξεσπά εξέγερση ενάντια στη μεταξική δικτατορία. Τέλος, στο Μόναχο, η υπογραφή του περίφημου Συμφώνου γεννά αυταπάτες ειρήνης.

Στις 00.30 από την εκπομπή της ΝΕΤ: "Οι δρόμοι της Τέχνης" θα παρουσιαστεί η Μουσική βραδιά Ροστρόποβιτς, με τον Ισπανό τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ