Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τη Σύμη στο Καστελλόριζο

Σήμερα στη Σύμη στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ η Θεατρική Ομάδα της Ενωσης Συμιακών Νέων "Ο Νηρέας" παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Αδάμ και Εύα στη Μεσόγειο".Στη σκηνή παρουσιάζονται αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα "Το λεύτερο ζευγάρι" του Ντάριο Φο, "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη,"Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας" του Γιώργου Θεοτοκά, "Η θαυμαστή μπαλωματού" του Λόρκα, "Ο άνεργος" του Γιώργου Σκούρτη και"Οδυσσέα γύρισε σπίτι" του Ιακώβου Καμπανέλλη.

Σκηνοθετούν και παίζουν οι Γιώργος Σκυριανός και Βίκυ Πετρίδη και ακόμα: Αννα Μαρκόνη, Αθηνά Μοσχόβη, Καθολική Μπαλούρδου, Εφη Παραή κ.ά.Η Νέα Σκηνή Τέχνης παρουσιάζει αύριο, στην αυλή Αγγελίδη στη Σύμη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύμης - Καστελλόριζου - Χάλκης,τον "Κοινό Λόγο" της Ελλης Παπαδημητρίου.

Η παράσταση βασίζεται σε αφηγήσεις ανωνύμων που κατέγραψε η Ελλη Παπαδημητρίου και καλύπτουν το διάστημα από τις μέρες πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή έως τον Εμφύλιο και τα μετέπειτα δύσκολα χρόνια. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,τα σκηνικά - κοστούμια του Αντώνη Δαγκλίδη,μουσική επιμέλεια του Κώστα Βόμβολου και η επιμέλεια της κίνησης της Ντόρας Τσάτσου - Συμεωνίδου.Παίζουν: Σούλα Αθανασιάδου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Ολγα Δαμάνη, Μαρία Κατσανδρή, Τζίνη Παπαδοπούλου.

Από τη Δευτέρα 16/8 το Φεστιβάλ μεταφέρεται στο ακριτικό Καστελλόριζο με πρώτη εκδήλωση τη συναυλία της Μαρία Δημητριάδη.Την Τρίτη 17/8 θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής με την Ευαγγελία Ξενοπούλου.Στις 18/8 η Θεατρική Ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη - Ελένης Χαβιαρά "Με δύναμη από την Κηφισιά". Η Κατερίνα Βουγιούκα θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας στις 19/8, ενώ στις 20/8 θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας ο Αλέξης Φρουδαράκης.

Το Σάββατο 21/8 πραγματοποιείται συναυλία με "Ηχους της Ανατολής", ενώ στις 22/8 αγαπημένα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο Μιχάλης Βιολάρης.

Εκτός προγράμματος και σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ, στις 27/8, στο Μουσείο Καστελόριζου θα δώσει ρεσιτάλ ο κιθαρίστας Γιώργος Χολουράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ