Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κούβα δεν είναι μόνη της...

"Η Κούβα δεν είναι μόνη της".Είναι το μήνυμα που έστειλε η μπριγάδα του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας που αναχώρησε, χτες το πρωί, από το Ανατολικό Αεροδρόμιο, με προορισμό την Κούβα. Είκοσι εφτά άτομα, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, όλων των ηλικιών, συμμετέχουν στην μπριγάδα που θα παραμείνει στην Κούβα μέχρι τις 18 Αυγούστου. Εκεί, θα τους υποδεχτούν μέλη του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP).

Οι 27 της μπριγάδας είναι "εφοδιασμένοι" με 20 κούτες φάρμακα και τετράδια για να τα δώσουν στο λαό της Κούβας, υλικά που συγκεντρώθηκαν από προσφορές των "φίλων της Κουβανικής Επανάστασης". O Κώστας Σανίδας,μέλος του ΔΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου επισήμανε ότι: "Είναι ένας τρόπος για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, σε ένα λαό που διεκδικεί το δικαίωμά του για εθνική ανεξαρτησία και μάλιστα στο στόμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αυτή η αλληλεγγύη μεγαλώνει και γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ, ειδικά μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία". Να σημειωθεί ότι μπριγάδες με προορισμό την Κούβα στέλνονται κάθε χρόνο από τον Ελληνο-Κουβανικό Σύνδεσμο, στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης. Εκτός από την εθελοντική εργασία, μια τέτοια"αποστολή", περιλαμβάνει επισκέψεις σε ιστορικά και πολιτισμικά μέρη και συζητήσεις, ώστε να γίνουν γνωστές οι αιτίες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, από το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ, στη συγκεκριμένη χώρα.

Την ανάγκη να δώσουμε ακόμα περισσότερα σε "ένα λαό που αγωνίζεται διαρκώς", τόνισε άλλο ένα μέλος της μπριγάδας, ο Αλκίλας Τερζόγλου από τη Θεσσαλονίκη. "Με αυτή την αποστολή, βάζουμε ακόμα ένα λιθαράκι στη θεμελίωση της φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς. Ομως, έχουμε μακρύ δρόμο προσφοράς σε αυτό το λαό".

Για τις εμπειρίες και εντυπώσεις του από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στην Κούβα, μίλησε στο "Ρ" ο συνταξιούχος Κώστας Μπανάρας,από τον Πύργο, ο οποίος θα επισκεφτεί την Κούβα για τρίτη χρονιά. "Είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από το εμπάργκο, που της έχουν επιβάλει οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές. Κι όμως στέκεται παλικαρίσια, δε λυγίζει. Η Κούβα δεν είναι μόνη της. Ζωντανή απόδειξη, όλοι εμείς που πηγαίνουμε, γυρνάμε, αλλά το μυαλό μας μένει εκεί. Αγωνιζόμαστε μαζί τους. Με εκείνους που έχουν αποκλειστεί από τους "χασάπηδες" των λαών κι όμως αντέχουν. Είναι λαός με πολλούς λεβέντηδες"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ