Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ώρα των Ρώσων και των Αράβων

Τα πολεμικά πλοία πάνε και έρχονται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τμήματα Αμερικανών στρατιωτών να αποχωρούν, Ρώσων και Αράβων να καταφτάνουν έχοντας ως τελικό προορισμό το Κοσσυφοπέδιο. Χτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασαν 4 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, μεταφέροντας 400 ένοπλους άνδρες και 140 οχήματα που αναμένεται να προωθηθούν αύριο στο Κόσσοβο. Συνολικά έως αυτή τη στιγμή έχουν περάσει από την πόλη της Θεσσαλονίκης 800 Ρώσοι στρατιώτες, ενώ οι 2.200 άνδρες που υπολείπονται για να συμπληρωθεί και να αναπτυχθεί η ρωσική δύναμη στην περιοχή του Κόσσοβου θα μεταφερθούν μέσω Βοσνίας και άλλων χωρών.

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 3 αεροσκάφη με 400 στρατιώτες από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι ανήκουν στη γαλλική ταξιαρχία και θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Μιτροβίτσα. Ο πολεμικός τους εξοπλισμός θα καταφθάσει με 3 πολεμικά πλοία που θα ολοκληρώσουν την κατάπλευσή τους στο Λιμάνι την Παρασκευή, οπότε και συνοδευόμενα από τους Αραβες στρατιώτες θα προωθηθούν οδικώς στο Κοσσυφοπέδιο.

Και ενώ τμήματα Ρώσων και Αράβων στρατιωτών αναπτύσσονται στην πολύπαθη περιοχή, τμήματα Αμερικανών πεζοναυτών αποχωρούν έχοντας εξασφαλίσει τις περιοχές ελέγχου που οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει. Η αποχώρησή τους όμως δε θα γίνει αισθητή, αφού θα αντικατασταθούν από ομοεθνείς τους που θα μεταφερθούν από άλλα στρατιωτικά τμήματα. Ετσι σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα αμερικάνικο πλοίο μεταφέροντας 500 οχήματα και 1.200 πεζοναύτες που επέστρεψαν από το Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ