Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"
Αυθαιρεσιών συνέχεια

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου και του διευθυντή του νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας "Αγία Ολγα" φέρνει στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΑΣ) εργαζομένων.

Στην καταγγελία αναφέρεται πως "βιαστικά μέσα στο καλοκαίρι ο πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου και διευθυντής του νοσοκομείου Κ. Μπιλιάνης, γνωστός για τις αυθαιρεσίες του και από άλλες περιπτώσεις, όπως τις παράνομες προσλήψεις του διαγωνισμού του 1994, προχώρησε στις κρίσεις των διευθυντών και υποδιευθυντών των υπηρεσιών του νοσοκομείου καθαρά με κομματικά κριτήρια. Με μια απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας του υπηρεσιακού συμβουλίου, τοποθετώντας αυθαίρετα άτομα της κομματικής επιλογής του κυβερνητικού κόμματος και απομακρύνοντας ανθρώπους, με μόνο κριτήριο ότι δεν ανήκουν στο μηχανισμό τους και την άρνησή τους να χρησιμοποιηθούν από αυτόν.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση των εργαζομένων, δεδομένου ότι είναι ένα κομμάτι ακόμα του παζλ αυθαιρεσίας από πλευράς των διοικούντων, όταν η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η ανακοίνωση - καταγγελία της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" συνεχίζει, θέτοντας τα παρακάτω ζητήματα και ερωτήματα:

"Με ποιες πλάτες, τελικά, παραμένει στη θέση του, συνεχίζοντας να αυθαιρετεί ο διευθυντής του νοσοκομείου, που διορίστηκε και από τον υπουργό ως πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι ευθύνεται για τις παράνομες προσλήψεις του '94, τη συνέχιση της ομηρίας των 25 συναδέλφων που προσλήφθηκαν με αυτό τον διαγωνισμό, αλλά και της κωλυσιεργίας της αποκατάστασης των αδικηθέντων εδώ και πέντε χρόνια; Πώς γίνεται να παραμένει στη θέση του, όταν είναι γνωστό ότι πρωτοστατεί αυτός ή η διοίκηση του νοσοκομείου και η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο κλίμα ευνοιοκρατίας, ημετεροκρατίας, αλλά και οικογενειοκρατίας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο;".

Η ανακοίνωση συνεχίζει, καταγγέλλοντας "την άρνηση του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου, με τη σύμπραξη των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, να ορίσει ως μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου τον γνήσια εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων και μέλος της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Νίκο Αποστολόπουλο,τη στιγμή που υπάρχει και σχετική απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου, που κρίνει ως παράνομη σχετική απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, περί ακύρωσης των εκλογών των εργαζομένων".

Η ΑΣ ζητάει την ανάκληση της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου, την απομάκρυνση του διευθυντή, την κατοχύρωση της δουλιάς των 25 που προσλήφθηκαν με το διαγωνισμό του '94 και την αποκατάσταση των 25 αδικηθέντων του ίδιου διαγωνισμού και τον άμεσο διορισμό ως μέλος του ΔΣ του γνήσια εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την προσπάθεια για δίωξη συνδικαλιστή στα ΕΛΠΕ(2019-12-31 00:00:00.0)
Απεργία πείνας(2009-09-03 00:00:00.0)
Οργιο αδιαφάνειας και πολιτική δίωξη(2007-08-09 00:00:00.0)
Εκσυγχρονισμός του... ρουσφετιού!(1998-03-07 00:00:00.0)
Κόλαφος για τη διοίκηση Καραπάνου(1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ