Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Καλός... αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε!

Συνέντευξη του Ελληνα πρέσβη στον τουρκικό Τύπο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος που θα ξεκινήσει θα έχει ιδιαίτερη σημασία, "αρκεί να γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι θέλουμε", υπογράμμισε ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα Γιάννης Κοραντής,σε συνέντευξή του στον τουρκικό Τύπο.

Ο κ. Κοραντής σημείωσε ότι δε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι χωρίς λόγο, ούτε υπερβολικά απαισιόδοξοι, αλλά "θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος μας".

Ο Ελληνας πρέσβης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Τζουμχουριέτ", τόνισε τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως ο τουρισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, το εμπόριο, ο πολιτισμός, το ευρύ θέμα ασφάλειας που συμπεριλαμβάνει και την τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, καθώς και τη δυνατότητα συνεργασίας στα Βαλκάνια, όπου οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν, ο κ. Κοραντής απάντησε ότι "εμείς δε θελήσαμε τον Οτσαλάν στην Ελλάδα". "Το κουρδικό πρόβλημα είναι εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας που θα πρέπει να επιλύσει η ίδια, επιδεικνύοντας σχολαστικότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα" πρόσθεσε ο Ελληνας πρέσβης.

Ο κ. Κοραντής επανέλαβε τέλος την ελληνική θέση, σύμφωνα με την οποία, η Τουρκία μπορεί πάντα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, για θέματα που εκτιμά ότι δεν έχουν ερμηνευτεί σωστά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ