Κυριακή 11 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Σε μαζική συμμετοχή "συν γυναιξί και τέκνοις", καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Για να σταματήσουμε το εγκληματικό χέρι της κυβέρνησης που παραδίνει την "Ολυμπιακή" στους ανταγωνιστές της και ξεπουλά γενικότερα τη δημόσια περιουσία, που ετοιμάζει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και "εκτελεί" τα εργασιακά δικαιώματα

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εργάζονται για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στο Σύνταγμα,απαιτώντας να παραμείνουν 100% στο δημόσιο οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, να σταματήσει η παράδοση της "Ολυμπιακής" στους Βρετανούς της "Μπρίτις Αϊργουέις" και το ξεπούλημα στους ιδιώτες άλλων δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Επίσης, να σταματήσουν αμέσως τα σχέδια για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην αγγιχτούν τα εργασιακά δικαιώματα, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την υπεράσπιση των ανέργων κ.ά.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των συνταξιούχων σ' αυτό, προγραμματίζονται ως και την Πέμπτη περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, αλλά και συσκέψεις συνδικάτων και συνδικαλιστών. Ετσι, τη Δευτέρα πραγματοποιούνται σύσκεψη των σωματείων και συνδικαλιστών από τον τουρισμό - επισιτισμό και μεταξύ άλλων, περιοδείες στην Αγροτική Τράπεζα,στο Μετρό,σε εργοτάξια της Αττικής Οδού και σε επιχειρήσεις μετάλλου στα Λιόσια.Την Τρίτη το Συνδικάτο Μετάλλου "Ο Προμηθέας" πραγματοποιεί συγκέντρωση των μεταλλεργατών των δυτικών συνοικιών στο Περιστέρι,ενώ θα γίνουν περιοδείες σε βιοτεχνίες μετάλλου στο Βοτανικό,στη "Σεξ Φορμ",στα Σπάτα,στην Εμπορική Τράπεζα κ.ά. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων,όπου εκτός των άλλων θεμάτων θα συζητηθεί και το θέμα της συγκρότησης αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής επιτροπής.

Μέχρι στιγμής τα μηνύματα που φτάνουν στο ΠΑΜΕ από τη δουλιά που έχει γίνει σε μια σειρά εργασιακούς χώρους είναι θετικά, γεγονός που κάνει τους συνδικαλιστές να αισιοδοξούν ότι το συλλαλητήριο θα έχει επιτυχία, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου.

Εξάλλου, όπως δηλώνει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του Μετώπου, το ΠΑΜΕ είναι "πλατιά, ταξική, συνδικαλιστική κίνηση... παντός καιρού, δε θα καθορίζει τη δράση μας ο καιρός και η περίοδος. Η δράση μας θα καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κινήματος".

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: "Την ώρα που κινδυνεύουν το ΙΚΑ, οι συντάξεις, το ασφαλιστικό στο σύνολό του. Τώρα που η δημόσια περιουσία πλιατσικολογείται από το κεφάλαιο με τη μορφή των περιβόητων ιδιωτικοποιήσεων. Τη στιγμή που μεθοδικά η κυβέρνηση καλλιεργεί την ξενοφοβία και το ρατσισμό, με τη βαρβαρότητα των πογκρόμ. Σήμερα που η ανεργία καλπάζει και η επιβίωση των ανέργων είναι στην κόψη του ξυραφιού, εμείς δε θα σταυρώσουμε τα χέρια!".

Και καταλήγοντας τονίζει: "Συν γυναιξί και τέκνοις λοιπόν την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, εργαζόμενοι που ο καθένας μπορεί να πιστεύει το δικό του Θεό, θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία Συντάγματος για να φωνάξουμε και να απαιτήσουμε: Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας. Οχι, στο πλιάτσικο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολες τις δυνάμεις για τα συλλαλητήρια(2004-11-24 00:00:00.0)
Ολοι στα παλλαϊκά συλλαλητήρια!(2001-03-13 00:00:00.0)
«Πυρετός» προετοιμασίας(2001-03-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για την ασφάλιση(2000-06-21 00:00:00.0)
Αγωνιστική αρχή με τη Λάρισα(1999-12-07 00:00:00.0)
Επί ποδός για τα συλλαλητήρια(1998-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ