Κυριακή 11 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλημμύρισε κόκκινο χρώμα το Λιτόχωρο

Σήμερα η μεγάλη διαδήλωση και ο αποκλεισμός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Σε κόκκινα νεολαιίστικα στέκια μετατράπηκαν την Παρασκευή το βράδυ και χθες το πρωί οι χώροι συγκέντρωσης που είχαν προκαθοριστεί από τις οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα για την αναχώρηση με προορισμό την παραλία της Γρίτσας στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Σε αυτό ακριβώς το μέρος που επέλεξαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ως τόπο απόβασης για τα στρατεύματά τους, που θα επέβαλαν τη ΝΑΤΟική κατοχή στη Γιουγκοσλαβία, οι νέοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες οργάνωσαν τη δική τους απόβαση και ανακαταλαμβάνουν συμβολικά αυτή τη γωνία της ελληνικής γης στα πλαίσια του φετινού 8ου αντιιμπεριαλιστικού διήμερου που ξεκίνησε χθες. Ετσι λοιπόν από χθες η παραλία της Γρίτσας έχει μετατραπεί σε κατασκήνωση ειρήνης που συμβολίζει την αγωνιστική διάθεση της ανυπότακτης νεολαίας της πατρίδας μας να παλέψει για να φύγουν οι ευρωατλαντικοί φονιάδες από τη γειτονιά μας, να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατευμένοι που βρίσκονται εκτός συνόρων, αλλά και να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που όχι μόνο είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στο αίμα που ρέει στη γειτονική χώρα, αλλά και καθημερινά κουρελιάζει τα δικαιώματα και το μέλλον της νεολαίας και του λαού μας.

Απάντηση σε όλα αυτά είναι το διήμερο της ΚΝΕ που δείχνει στους νέους και τις νέες το δρόμο της ενεργητικής αντίστασης και στάσης ζωής για ρήξη με τη σημερινή κατάσταση.

Οι κόκκινες σημαίες, τα πανό με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, το πάθος για τον αγώνα, η φλόγα της νιότης, οι χοροί και τα τραγούδια δεσπόζουν απόλυτα στην παραλία της Γρίτσας. Μια παραλία που μετατράπηκε με την ενθουσιώδη δουλιά των συντρόφων της Βόρειας Ελλάδας σε στέκι ζωής και αγωνιστικής δράσης.

Στο χώρο της κατασκήνωσης με ιδιαίτερο μεράκι έχει στηθεί υπαίθριο μπαρ, ιατρείο και ό,τι άλλο χρειάζεται για την ομαλή διαμονή των χιλιάδων νέων, μελών και φίλων που έφτασαν απ' όλη την Ελλάδα. Την κατασκήνωση επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ενώ παραβρέθηκε ο Κ. Ζουράρις,καθηγητής Πανεπιστημίου, που στις πρόσφατες ευρωεκλογές έδωσε τη μάχη μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της χθεσινής πρώτης μέρας της κινητοποίησης περιλάμβανε, μετά την εγκατάσταση στο χώρο της κατασκήνωσης το βράδυ του Σαββάτου, συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων στο Φυλάκιο των Ευζώνων. Εκεί συγκεντρώθηκε το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό νεολαιίστικο ποτάμι σε μια δυναμική διαδήλωση που διατράνωσε την αντίθεση της νέας γενιάς της πατρίδας μας στη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστών για τα εγκληματικά τους σχέδια στην περιοχή.

Στη μεγάλη διαδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Σοφιανός, ο οποίος έδωσε το πολιτικό πλαίσιο του φετινού διήμερου, που αποτελεί κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των αντιιμπεριαλιστικών αντιΝΑΤΟικών κινητοποιήσεων που οργανώνει, πρωτοστατείκαι συμμετέχει η ΚΝΕ.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλη διαδήλωση - αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική κατοχή και στην οποία θα μιλήσει ο γραμματέας της ΚΟΘ, Χρ. Κόφφας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθλητικές αναμετρήσεις(2021-07-08 00:00:00.0)
«Θεσμός» διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας(2021-05-29 00:00:00.0)
«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον»(2021-05-15 00:00:00.0)
Από το 1992, απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα...(2004-07-04 00:00:00.0)
«Κοκκίνισε» το Στόμιο Λάρισας(2001-07-07 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα των μαχητικών εκδηλώσεων(1999-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ