Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκάνδαλο...

Η πραγματική αξία ορισμένων ανυψωτήρων των πολεμικών αεροσκαφών F - 16 ήταν περίπου 19 εκατ. δραχμές. Οταν, όμως, αγοράστηκαν από το ελληνικό δημόσιο 14 τέτοιοι ανυψωτήρες (το 1996), η κατασκευάστρια εταιρία τούς κοστολόγησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, προς 177.432.234 δραχμές. Και το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 163 και πλέον εκατομμύρια δραχμές περισσότερο, παρ' ότι η υπέρογκη υπερκοστολόγηση είχε εντοπιστεί και είχε σημειωθεί στο πρακτικό της αντίστοιχης επιτροπής διαπραγμάτευσης, όπου υπήρχε και συνημμένος πίνακας με την πραγματική τιμή. Το ίδιο είχε γίνει και με άλλα 16 υλικά επίγειας υποστήριξης, τα οποία αγοράστηκαν σε τιμές ασύμφορες, με συνέπεια το ελληνικό δημόσιο να έχει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε προχθές, όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και για μια σειρά αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος.

Και ναι μεν είμαστε σίγουροι, ότι στο χώρο των δημόσιων προμηθειών και, ιδιαίτερα στις προμήθειες πολεμικού υλικού, υπάρχουν και "μίζες" πολύ "υψηλότερου επιπέδου" από ορισμένες δεκάδες εκατομμυρίων, αλλά και η προαναφερόμενη υπόθεση έχει τη σημασία της. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ