Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εξαγριωμένοι... ταύροι

Η Ισπανία με καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε της Γαλλίας και προκρίθηκε στον τελικό. Ρωσία και Λιθουανία πήραν τις δύο θέσεις για το Σίδνεϊ

"Η Ισπανία επιστρέφει" είχε πει ο Ερέρος μετά τη μεγάλη νίκη της χώρας του επί της Λιθουανίας στους προημιτελικούς. Χθες, τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να κάνουν πράξη τα λόγια του. Η Ισπανία με καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε της "οικοδέσποινας" Γαλλίας με 70 - 61 και φιγουράρει πλέον στο τελικό του 31ου Ευρωμπάσκετ, κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στην ιστορία της. Οι "ταύροι" του Λόλο Σάινθ κατάφεραν για μια ακόμη φορά να αφήσουν τους πάντες με... ανοιχτό στόμα. Αν και ο πρώτος στόχος ήταν απλώς η εξάδα, έφθασαν να διεκδικούν το χρυσό και μάλιστα με αξιώσεις.

Με έναν πραγματικό ηγέτη που ακούει στο όνομα Αλμπέρτο Ερέρος και στατιστική για όσκαρ, καθήλωσαν τους Γάλλους στην επανάληψη. Το εύθραυστο 31 - 29 με γρήγορο μπάσκετ και εκπληκτική ευστοχία εντός και εκτός πεδιάς μετατράπηκε σε 58 - 45 7 πριν τη λήξη του αγώνα.

Οι Γάλλοι που στο πρώτο μέρος διατηρούνταν κοντά στο σκορ, στην επανάληψη απλώς παρακολούθησαν την παράσταση για ένα ρόλο. Μόνο στα τελευταία λεπτά οι Ριγκοντό και Μπιλμπά προσπάθησαν να γυρίσουν τα πράγματα αλλά όλα είχαν πάρει το δρόμο τους... Ενα δρόμο που για τους Ισπανούς κατέληξε στον τελικό, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Γιουγκοσλαβία - Ιταλία που αγωνίζονταν αργά το βράδυ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανγκούλο 2, Κοράλες 3, Ροντρίγκεζ 2, Ντέλα Φουντέ 6, Ερέρος 30, Ντε Μιγκέλ 14, Ρέγιες 10, Ντουένιας 5.

ΓΑΛΛΙΑ: Σονκό 7, Ντιγμπό 6, Ριγκοντό 12, Φουαρέ 5, Σκίαρα 2, Αμπντουλουαχάντ 2, Ρισασέ 3, Γκαντού 10, Μπιλμπά 11, Σμιθ 3.

Στην Ολυμπιάδα οι Ρώσοι

Το μη χείρον βέλτιστον για την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ρωσίας που μπορεί να έμεινε εκτός τετράδας, εντούτοις όμως κατάφερε έστω και την ύστατη ώρα να εξασφαλίσει την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Στο χθεσινό καθοριστικό αγώνα οι Ρώσοι επικράτησαν της Γερμανίας με 74 - 70 και σήμερα θα αγωνιστούν σε έναν τυπικό αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5 - 6 με αντίπαλο τη Λιθουανία, αλλά και οι δυο ομάδες ήδη έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην Ολυμπιάδα.

Οσον αφορά τους Γερμανούς, το όνειρο για πρόκριση στην Ολυμπιάδα τελείωσε άδοξα για αυτούς αφού παρά την πολύ καλή πορεία που πραγματοποίησαν σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, τελικά έμειναν εκτός νυμφώνος.

Η Ρωσία έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 40 - 24, οι Γερμανοί με τους Νοβίτσκι, Νέες και Οκουλάγια, "ροκάνισαν" σιγά σιγά τη διαφορά και έφθασαν στα μέσα του Β' ημιχρόνου σε 48 - 45. Ο Πασούτιν όμως καθάρισε για τους Ρώσους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Πρώτος σκόρερ για τους Ρώσους ήταν ο Κουτέλιν με 19 πόντους, ενώ για τους Γερμανούς ο Νοβίσκι με 15.

Σε ρυθμούς προπόνησης η Λιθουανία

Σαν να μην τους έβλεπαν... αντιμετώπισαν, χτες, οι Λιθουανοί τους Τούρκους στον μεταξύ τους αγώνα για την είσοδο στην εξάδα του Ευρωμπάσκετ '99 και την ταυτόχρονη απόκτηση του εισιτηρίου για την Ολυμπιάδα του 2000 στο Σίδνεϊ. Οι Λιθουανοί χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα επικράτησαν με 80 - 56 και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα.

Από την αρχή της αναμέτρησης οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας φάνηκε ότι δε σήκωναν "μύγα στο σπαθί" τους και πολύ γρήγορα άφησαν πίσω τούς αντιπάλους τους στο σκορ με 30 - 17 (15'). Η λήξη του Α' μέρους βρήκε τους Λιθουανούς μπροστά με 24 - 38, και στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε πρωταγωνιστή, ενώ οι Τούρκοι απογοητευμένοι μετατράπηκαν σε απλούς θεατές σε ένα ξέφρενο "μονόλογο" των αντιπάλων τους. Η Τουρκία θα παίξει σήμερα με τη Γερμανία για τις θέσεις 7 - 8. Για την ομάδα της Λιθουανίας ξεχώρισαν οι Πρασκεβίτσιους (16), Σαμπόνις (13), ενώ για τους Τούρκους τους περισσότερους πόντους πέτυχαν οι Οκούρ (14), Τούρκογλου (13).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ