Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Αγωνία για την κλήρωση

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Φλωρεντία και το Πράτο χτυπάει σήμερα η καρδιά του ελληνικού υγρού στίβου, αφού πραγματοποιείται η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβρη.

Την αυλαία θα ανοίξει η κλήρωση για τη διοργάνωση των γυναικών (4 - 10 Σεπτέμβρη) οι αγώνες της οποίας θα γίνουν στο Πράτο και εκτός της χώρας μας στην τελική φάση μετέχουν ακόμη η Ιταλία, η Ρωσία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Γαλλία και η Γερμανία. Η διαδικασία της κλήρωσης προβλέπει τον σχηματισμό 2 ομίλων των 4 ομάδων, στους οποίους επικεφαλής θα τεθούν η Ιταλία και η Ρωσία. Ας σημειωθεί ότι δεν μπορούν να πέσουν μαζί ομάδες που συναντήθηκαν στα προκριματικά και έτσι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει αντιπάλους στην Α φάση τις Γερμανία, Ουγγαρία και Γαλλία.

Η κλήρωση των ανδρών θα γίνει στη Φλωρεντία όπου εκεί θα γίνουν και οι αγώνες (2 - 11 Σεπτέμβρη) και μετέχουν 12 ομάδες μαζί με τη χώρα μας. Αυτές θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των 6 ομάδων, όπου επικεφαλής θα τεθούν η Ουγγαρία και η Γιουγκοσλαβία. Οι υπόλοιπες χώρες είναι: Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Κροατία, Γερμανία, Σλοβενία, Ρουμανία. Οπως και στις γυναίκες και εδώ ισχύει ο κανόνας που δεν επιτρέπει σε ομάδες που συναντήθηκαν στα προκριματικά να πέσουν μαζί. Αρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορεί να κοντραριστεί με τη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ