Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Προτιμά έργα και όχι λόγια

Φειδωλός ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στην επίσημη παρουσίαση από την ΠΑΕ

Επιλεκτικά φειδωλός στις δηλώσεις, μετρημένος στις εκδηλώσεις και έντεχνα προσιτός. Ανθρωπος που βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και με την εν γένει συμπεριφορά του δεν επιτρέπει υπερβάσεις ή παρεκκλίσεις. Ξέρει τι θέλει και πώς θα προσπαθήσει να το κατακτήσει. Τις εντυπώσεις αυτές δημιούργησε ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του ως προπονητής στην ΑΕΚ.

Μ' ένα "ελαφρύ" χαμόγελο, στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης Τύπου, κατέστησε από νωρίς σαφή τα όρια. Απαντάω σ' όλα, αλλά όπως και όσο εγώ θέλω... Πρέπει πάντως να του αναγνωριστεί γρήγορη προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα: "Ξέρω ότι για την ΑΕΚ κάθε άλλη θέση πλην της πρώτης είναι αποτυχία. Το ίδιο η μη κατάκτηση του Κυπέλλου και η μη καλή πορεία στην Ευρώπη. Το τι έκανα ως σήμερα είναι άσχετο. Αρχίζω νέα καριέρα. Ελπίζω να 'ναι το ίδιο επιτυχημένη".

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχρισε τον Σέρβο τεχνικό "απόλυτο αφεντικό στην ομάδα". Και ο ίδιος έσπευσε με τις κουβέντες του να το επιβεβαιώσει: "Οι υπόλοιπες μεταγραφές είναι επαγγελματικό μυστικό. Θα τις μάθετε όταν έρθει η ώρα", απάντησε 3 - 4 φορές. "Μου αρέσει η πειθαρχία και ο επαγγελματισμός. Αν στην ομάδα έχω διαπιστώσει πως πρέπει κάτι να διορθωθεί δε θα το πω, θα το κάνω. Ηρθα για να μείνω, μέσω της δουλιάς μου. Η ΑΕΚ διαθέτει καλό υλικό. Με ποιοτική ενίσχυση μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους".

Ο Τουμπάκοβιτς αποδείχτηκε όμως και αρκετά διπλωμάτης: "Θεωρώ πως 25 παίχτες είναι ένας καλός αριθμός για να δουλέψουμε (σ.σ. η ΑΕΚ έχει ήδη 34). Δε θα πω ποιοι δεν κάνουν αλλά ποιοι είναι καλύτεροι για να εκπληρώσουν τους στόχους της ομάδας". Πρώτος σκοπός του με δουλιά η Ενωση να παρουσιάσει νέο αγωνιστικό πρόσωπο. Βασικό του αίτημα, υπομονή απ' όλους. Αποκάλυψε πως του αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού από Μπαρτσελόνα, Πάρμα, Φιορεντίνα, Μάντσεστερ αλλά έσπευσε να προσθέσει: "Αυτό δεν έχει σχέση με το πώς θα παίζει η ΑΕΚ".

Χαρακτήρισε τον Τσίριτς μεγάλο παίκτη και το αιτιολόγησε αναφέροντας: "Τον προπονούσα πέντε χρόνια. Τρεις φορές αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης στη Γιουγκοσλαβία. Εχει δικό του στιλ παιχνιδιού και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους". Οσο για τον Μπάγεβιτς: "Ξέρω τι σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πετυχημένος. Είναι κύριος, έχουμε πολύ καλές σχέσεις".

Από την πλευρά του ο Δ. Μελισσανίδης τόνισε πως στόχος της διοίκησης είναι "να ξαναγίνει μεγάλη η ΑΕΚ. Για να επανέλθει στην κορυφή χρειάζεται σκληρή δουλιά", πρόσθεσε και έκανε λόγο "για νέα εποχή στην ΑΕΚ". Αμέσως μετά όμως έδειξε πως δεν ξεχνάει την παλιά ελληνική παραγοντική νοοτροπία: "Η διοίκηση και εγώ προσωπικά θα κάνουμε τα πάντα να θωρακίσουμε την ΑΕΚ".

  • Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας υπέγραψε χτες ο Τσίριτς. Αμέσως μετά αναχώρησε για Βαρκελώνη, απ' όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέσεις ...οργής(1999-12-01 00:00:00.0)
Αυλαία στο Καραϊσκάκη(1999-11-06 00:00:00.0)
"Φιλικό" διαζύγιο(1999-09-02 00:00:00.0)
Πίστη για την πρόκριση(1999-08-25 00:00:00.0)
Νέα μεταγραφή(1999-08-06 00:00:00.0)
"Αγκάθι" το συμβόλαιο του Τσίριτς(1999-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ