Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Καταγγέλλονται... τουριστικά ταξίδια

Ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος του ΔΣ της Εργατικής Εστίας, καταγγέλλει ως αυθαίρετη και παράνομη την αποστολή μελών του ΟΕΕ στη Γενεύη, κατά τη Συνδιάσκεψη της ΔΟΕ

Την "αυθαίρετη και παράνομη" μετάβαση μελών του ΔΣ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) στη Γενεύη με έξοδα του Οργανισμού, στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), καταγγέλλει με χτεσινή επιστολή του προς τον αρμόδιο επίτροπο του υπουργείου Εργασίας ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπός της στο ΔΣ του Οργανισμού.

Ο συνδικαλιστής σημειώνει στην επιστολή του σχετικά με την κάλυψη των εξόδων της συμμετοχής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη συγκεκριμένη Συνδιάσκεψη που γίνεται κάθε Ιούνη στη Γενεύη, ότι: "Εκ του νόμου προκύπτει η υποχρέωση να καλύπτει ο Οργανισμός της Εργατικής Εστίας τις δαπάνες για την αποστολή της ελληνικής εργατικής αντιπροσωπείας. Ομως, με πρόσχημα τη συνεδρίαση αυτή της ΔΟΕ, το ΔΣ του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας, που καμία σχέση δεν έχει με τη διάσκεψη και τις συνεδριάσεις της ΔΟΕ, αυθαίρετα και παράνομα αποφάσισε να μεταβούν μέλη του ΔΣ του την ίδια περίοδο στη Γενεύη Ελβετίας.

Θεωρώ απόλυτα παράνομη την απόφαση αυτή για την αποστολή μελών του ΔΣ του ΟΕΕ σε τουριστικό ταξίδι στη Γενεύη Ελβετίας. Γνωρίζοντας ότι έχετε δικαίωμα να κρίνετε τη νομιμότητα αυτών των αποφάσεων, ζητώ να μην εγκρίνετε αυτή τη δαπάνη".

Μια ανάλογη επιστολή είχε στείλει ο Γ. Σταυρόπουλος στον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,πριν την πραγματοποίηση της αποστολής, στις 17/5/99, στην οποία επαναλάμβανε την καταγγελία και τόνιζε: "Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμιά τυπική και ουσιαστική νομιμότητα. Από πουθενά δεν προκύπτει υποχρέωση του ΟΕΕ για τέτοιες δαπάνες και ελπίζω στην παρέμβασή σας, προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι αυθαιρεσίες που στοιχίζουν αρκετά εκατομμύρια στον Οργανισμό".

Μαζί με την επιστολή του, ο συνδικαλιστής επισυνάπτει και αντίγραφο της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΕΕ, από την οποία ο ίδιος απουσίαζε, κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η μετακίνηση πέντε μελών του ΔΣ, συμπεριλαμβανομένου και της προέδρου του Οργανισμού, με συνολικό κόστος 3.331.500 δρχ. Σχετικά με την αιτιολόγηση της απόφασης, σημειώνεται ότι "όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κρίνεται απαραίτητη η εκπροσώπηση του Οργανισμού λόγω της φύσεως των συζητούμενων θεμάτων, που αφορούν άμεσα και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς του υπουργείου Εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ